Ramon Mens
Ramon Mens Video 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Livestream: Goodwood Festival of Speed 2018

Het Goodwood Festival of Speed is vijfentwintig jaar oud. De allereerste editie werd in 1993 gehouden, ook toen al op Goodwood Estate onder het toeziend oog van Charles Gordon-Lennox, de Duke of Richmond. Het festival is de komende vier dagen te volgen via deze livestream.

Voor wie de naam Charles Gordon-Lennox en de titel Duke of Richmond niet herkent… Tot en met 1 september 2017 was de organisator van het Goodwood Festival of Speed de Earl of March. Zijn grootvader startte in 1948 met autosport op Goodwood Estate met de opening van het Goodwood Motor Circuit. De Duke of Richmond is niet alleen verantwoordelijk voor het Goodwood Festival of Speed, maar sinds 1998 ook voor de Goodwood Revival.

Goodwood Hillclimb

Vandaag, vrijdag, zaterdag en zondag worden er zo’n 200.000 bezoekers verwacht op Goodwood Estate. De grootste attractie van het festival is ongetwijfeld de Goodwood Hillclimb, waaraan zowel moderne straatauto’s en racewagens als klassieke exemplaren aan mee doen (ieder jaar belanden er wel weer een paar in de hooibalen). Daarbij zijn er op het terrein van Goodwood Estate genoeg supersportwagens, raceauto’s en zeldzames oldtimers te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.