Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

McLaren P1 GT: Lanzante bouwt ode aan F1 GT

Nog zo’n fantastische machine vandaag op het Goodwood Festival of Speed. Dit is de McLaren P1 GT van Lanzante, die duidelijk is geïnspireerd op de McLaren F1 GT (1997). Hij is zelfs in de dezelfde kleur gespoten.

1p9a7860

Details over de auto zijn ten tijde van schrijven niet bekend, maar het uiterlijk van de P1 GT is in ieder geval grondig aangepast. Hij heeft roosters boven de voorwielen, een luchthapper op het dak, vier ronde uitlaatpijpen (al die zaken had de F1 GT ook), duidelijke aerodynamische aanpassingen (hij lijkt iets langer ook) en een enorme achterspoiler. Bovendien is het interieur nu met licht leer bekleed. Inderdaad, precies zoals in de F1 GT.

Midden-Oosten

Lanzante – die eerder al een aantal P1 GTR’s straatlegaal maakte en verantwoordelijk was voor de P1 LM – bouwde deze P1 GT in opdracht van een klant uit het Midden-Oosten en onthulde hem vandaag op het Goodwood Festival of Speed. Van de McLaren F1 GT – de inspiratie voor de P1 GT – bestaat slechts één exemplaar. Hij was er alleen om de F1 GTR ‘Longtail’ te homologeren voor de GT1-raceklasse.

McLaren F1 GT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.