Bentley moet kiezen tussen SUV Coupé en sportwagen

Het ene luxeprobleem na het andere doet zich bij Bentley voor. Na de problemen met de productiecapaciteit van de Bentayga kampt het Engelse merk nu met een soortgelijk euvel op de ontwikkelingsafdeling. Tenminste, in de ogen van het management.

Het bedrijf wil zo snel mogelijk een tweede carrosserievariant van de Bentayga op de markt brengen, nu de vraag naar grote SUV’s sterk blijft toenemen en het aanbod in de hogere SUV-klasse steeds groter wordt. Dat model zal onder een nieuwe naam op de markt verschijnen. Maar de markt vraagt tevens om een productieversie van de EXP 10 Speed 6. Bentley wil het model als coupé en als roadster introduceren. De Bentley-top wil zowel de SUV als de sportwagen, gezien de relatief hoge vraag naar beide types, zo snel mogelijk uitbrengen.

Bentley Bentayga
Bentley Bentayga

Eind dit jaar

Echter, de capaciteit van de ontwikkelingsafdeling van het kleine luxurymerk is ontoereikend om beide projecten tegelijkertijd uit te voeren. Het management van Bentley bekijkt nu welk model het als eerste wil lanceren. Eind dit jaar neemt de Bentley-top daarover een besluit.

Bentley EXP 10 Speed 6 sa
Bentley EXP 10 Speed 6

Continental GT

De ontwikkelingsafdeling van Bentley legt momenteel de laatste hand aan de nieuwe generatie Continental GT. De coupé wordt volgend jaar gepresenteerd. Het gaat, anders dan de tweede generatie, om een compleet nieuwe editie. Als basis dient het fonkelnieuwe platform dat Porsche voor de luxemerken van het Volkswagen-concern ontwikkelde. Deze zogeheten MSB-architectuur is lichter dan het bestaande platform en zou voor een grotere rijdynamiek zorgen. Het platform is geschikt voor zowel vierwielbesturing als voor vierwielaandrijving. Ook op het gebied van connectiviteit en entertainment zal de Continental GT grote stappen voorwaarts zetten.

Verkoop

De productvernieuwing moet ervoor zorgen dat Bentley de komende jaren verder groeit en de verkoop nagenoeg verdubbelt. De autobouwer heeft zich ten doel gesteld om in 2025 zo’n 20.000 auto’s op jaarbasis te verkopen tegen 11.000 afgelopen jaar.

Bentley EXP 10 Speed 6 s
Bentley EXP 10 Speed 6