Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 7 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW ontwikkelt algemeen platform voor autonoom rijden

Samen met Intel en Mobileye wil BMW een algemeen platform ontwikkelen waarmee vanaf 2021 volledig autonoom gereden kan worden. Het platform wordt ook beschikbaar gesteld voor andere merken en industrieën in de hoop zo een standaard te creëren.

Met het platform willen de partners de industrie op één lijn krijgen op het gebied van volledig autonoom rijden. Zo hopen Intel, Mobileye en BMW het volledig autonoom rijden zo snel mogelijk op de markt te brengen. Het BMW iNEXT model wordt als eerste met de techniek uitgevoerd. Hierbij streven ze voorbij het zonder handen aan het stuur rijden en gaan ze voor de stappen ‘eyes off’ en uiteindelijk ‘mind off’, waarbij de bestuurder kan werken of ontspannen tijdens het rijden. Het einddoel is dat de auto ook kan rijden zonder dat er iemand in zit, oftewel ‘driver off’.

Intel en Mobileye

Mobileye levert de sensoren en camera’s die nodig zijn, eerder hebben ze ook geholpen bij het ontwikkelen van de autonome functie van Tesla. Intel levert de nodige processoren en techniek die nodig is om alle gegevens snel te kunnen verwerken en om bepaalde verbindingen mogelijk te maken. Het resultaat van deze samenwerking komt in 2021 op de straat met de BMW iNEXT.

BMW Vision Next 100[4]

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.