Bentley Flying Spur – Test – VIDEO
De geschiedenis herhaalt zich, want wederom komt er na een Continental GT een Bentley Flying Spur en wederom stond de limousine al geruime tijd klaar om het podium op te rijden. Maar is Bentley’s sportsedan zelf net zo voorspelbaar?
Terug naar 2001, het jaar waarin Bentley terugkeerde naar Le Mans. Het merk had de Continental-familie als lijn onder de klassieke Arnage in ontwikkeling en de racedeelname, waarbij in 2003 de overwinning werd gepakt, moest helpen om het merk met de op stapel staande Conti’s bij een jonger publiek onder de aandacht te brengen.
Sportiviteit
De vierdeurs Flying Spur zou de spits afbijten, gevolgd door de tweedeurs GT. Op het allerlaatste moment bedacht het Bentley-management zich. Le Mans is sport en sportiviteit is een coupé, geen limousine. De Flying Spur werd drie jaar in de wachtkamer gezet. Sindsdien vormt de Continental GT het uitgangspunt van de productlijn.
Zelfstandige carrière
Twee jaar terug verscheen de nieuwste generatie GT, een jaar later de GT Convertible. Nu is het tijd voor de Bentley Flying Spur. Het drietal is tegelijkertijd ontwikkeld, al positioneert Bentley de limousine dit maal als zelfstandig model. Het ontwerp is geen verlengde Continental GT. Dat begint bij het stompere front met rechtopstaande grille met verticalen spijlen, de wegklapbare Flying B-mascotte op de neus en de designstijl met de harde vouwen in de flanken accenturen juist de wagenlengte, terwijl de brede C-stijl het limousinekarakter benadrukt. Hij heet sinds zijn voorganger geen Continental meer, al is het technisch wel degelijk ‘familie van’.
Achter het stuur
Hoe goed is de Flying Spur? Is het een luxe limousine of een sportsedan of een combinatie van. In de omgeving van Nice mocht Autovisie achter het stuur van de Bentley Flying Spur met 6,0 liter W12-motor stappen. Is dat de juiste plek in de Engelse saloon of moet je juist achterin zitten? Het antwoord wordt gegeven door Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen.
Lees ook:
Ook interessant
-
Rapport: dit is de échte reden dat het zo slecht gaat bij Nissan
-
Leasecontracten lopen af: elektrische Volkswagen wordt goedkoper in 2025
-
‘1.000 kilometer met Honda-accu’: waarom die claim weinig zegt
-
Nieuwe Formule 1-serie over Ayrton Senna moet je gezien hebben
-
Exclusief: op pad met Tsjechische hypercar van €1,4 miljoen
-
Elektrische Vinfast VF6 is best concurrerend geprijsd
-
Amnesty: ‘Elektrische auto’s zijn slecht voor de mensenrechten’
-
Eerste Nederlandse snelweg met e-tol: zo werkt het
-
Als jij dít doet in de auto, ben je vanaf nu niet meer verzekerd
-
Westerse automerken in luxesegment krijgen rake klappen in China
-
Recaro is gered, maar het is vanaf nu geen Duits bedrijf meer
-
Dit zijn de best en slechtst scorende auto’s bij crashtest 2024