Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 16 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Bentley Flying Spur – Test – VIDEO

De geschiedenis herhaalt zich, want wederom komt er na een Continental GT een Bentley Flying Spur en wederom stond de limousine al geruime tijd klaar om het podium op te rijden. Maar is Bentley’s sportsedan zelf net zo voorspelbaar?

Terug naar 2001, het jaar waarin Bentley terugkeerde naar Le Mans. Het merk had de Continental-familie als lijn onder de klassieke Arnage in ontwikkeling en de racedeelname, waarbij in 2003 de overwinning werd gepakt, moest helpen om het merk met de op stapel staande Conti’s bij een jonger publiek onder de aandacht te brengen.

Sportiviteit

De vierdeurs Flying Spur zou de spits afbijten, gevolgd door de tweedeurs GT. Op het allerlaatste moment bedacht het Bentley-management zich. Le Mans is sport en sportiviteit is een coupé, geen limousine. De Flying Spur werd drie jaar in de wachtkamer gezet. Sindsdien vormt de Continental GT het uitgangspunt van de productlijn.

Bentley Flying Spur

 Zelfstandige carrière

Twee jaar terug verscheen de nieuwste generatie GT, een jaar later de GT Convertible. Nu is het tijd voor de Bentley Flying Spur. Het drietal is tegelijkertijd ontwikkeld, al positioneert Bentley de limousine dit maal als zelfstandig model. Het ontwerp is geen verlengde Continental GT. Dat begint bij het stompere front met rechtopstaande grille met verticalen spijlen, de wegklapbare Flying B-mascotte op de neus en de designstijl met de harde vouwen in de flanken accenturen juist de wagenlengte, terwijl de brede C-stijl het limousinekarakter benadrukt. Hij heet sinds zijn voorganger geen Continental meer, al is het technisch wel degelijk ‘familie van’.

Achter het stuur

Hoe goed is de Flying Spur? Is het een luxe limousine of een sportsedan of een combinatie van. In de omgeving van Nice mocht Autovisie achter het stuur van de Bentley Flying Spur met 6,0 liter W12-motor stappen. Is dat de juiste plek in de Engelse saloon of moet je juist achterin zitten? Het antwoord wordt gegeven door Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.