Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 29 mei 2019

Bentley Flying Spur: de nieuwe luxe sedan

Het is de perfecte mix tussen een luxe limousine en een sportieve sedan volgens Bentley: de nieuwe Bentley Flying Spur. Dit zijn beelden van het nieuwe model.

Bentley Flying Spur (2019)

Bentley is wellicht één van de beste fabrikanten van Grand Tourers op de planeet. Natuurlijk denk je gelijk aan de Continental GT als je aan het merk denkt, maar de sedan-versie van deze auto, de Flying Spur doet ook nog mee. Sterker nog, hij komt terug in een nieuw jasje. Hij staat klaar om op 11 juni officieel aan het publiek getoond te worden. Maar voor het zover is deelt Bentley alvast wat nieuwe, licht gecamoufleerde beelden.

Voordelen

De nieuwe Flying Spur zal op dezelfde basis als de Porsche Panamera (MSB-platform) komen te staan en dat heeft zo zijn voordelen. Zo wordt het motorblok wat verder naar achteren geplaatst waardoor de gewichtsverdeling en dus het rijgedrag verbeteren. Ook kan de auto op elk moment de stijfheid van de vering aanpassen. Dit gebeurt vooral tijdens het nemen van bochten om het overhellen van de auto zoveel mogelijk tegen te gaan.

Naast dit alles heeft de nieuwe Flying Spur voor het eerst in Bentley geschiedenis vier sturende wielen. De achterwielen sturen op dit model mee om de manoeuvreerbaarheid van deze niet kleine luxe sedan wat te verbeteren. Ook heeft hij vierwielaandrijving zodat hij in alle omstandigheden de best mogelijke grip op de ondergrond heeft.

Bentley Flying Spur (2019)

Doel

Bentley heeft zich met deze auto als doel gesteld om het luxe sedan segment opnieuw te definiëren. Of zoals Bentley dat zelf schaamteloos zegt: “Quite simply, the world’s leading luxury automotive company is intending to create the world’s best luxury Grand Touring sedan”.

Voor nu zien we de Flying Spur nog gedeeltelijk in camouflage. Veel laat de zwarte tape niet te wensen over, zo’n beetje elke lijn van de auto is wel te zien. De grootste hoeveelheid tape zit rond de koplampen en loopt over het midden van de motorkap. Wat daaronder zit zien we pas op 11 juni.