Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de ‘donkere’ verkooptruc van Bentley voor Flying Spur

Nog meer Bentley nieuws! Waar de fabrikant afgelopen maandag een teaser de wereld inslingerde van de fonkelnieuwe Bentley Batur, introduceert het nu een black-pack voor de Flying Spur Mulliner.

De Flying Spur is per direct beschikbaar met Blackline specificatie. Met deze nieuwe uitvoering krijgt de limousine volgens Bentley een modern alternatief uiterlijk. Het interieur en de opties die daarbij komen kijken, verschillen daarentegen niet van de standaarduitvoering.

De Bentley Flying Spur Mulliner als Blackline

Dat er een Blackline variant van Bentleys langste model komt, is in geen enkel opzicht verrassend. De Bentley Continental GT kreeg eerder al een Blackline variant. Dat bleek een bijzonder populaire uitvoering. Volgens Bentley zelf, schoot de verkoop van dat model met 20% (!) omhoog. Een goede reden om het kunstje te herhalen.

Bentley Flying Spur Mulliner Blackline
(Afbeelding: Bentley)

De grootste aanpassing die het black-pack met zich meebrengt, is het vervangen van bijna al het klassiek en luxe ogende chroom. In de plaats daarvan worden de oppervlakken die normaal gesproken chroom zijn – denk aan de uitlijn van de grille en de luchtinlaten – in het zwart uitgevoerd in het geval van de Blackline. Een uitzondering op deze regel is vanzelfsprekend de iconische badge van het Britse merk. Die blijft glimmend, zoals we dat gewend zijn.

Alles wat glimt, wordt ‘Beluga zwart’

Bij een Blackline uitvoering wordt alles dat afgewerkt is in chroom of ‘Satin Silver’, omgedoopt in een tint die Bentley Beluga-zwart noemt. Denk daarbij aan de spiegelbehuizing, die normaliter in Satin Silver aangevoerd wordt. Ook de karakteristieke ventilatieopeningen die typisch zijn voor Mulliner modellen krijgen de Blackline-behandeling.

In de standaard Flying Spur Mulliner is de grille zelf al zwart, maar wordt deze omringd door een glanzende uitlijn. Deze wordt bij een Blackline niet overgeslagen, waardoor de volledige grille één groot zwart geheel wordt.

De wielen hebben wél glimmende accenten

Bij aankoop van een Bentley Flying Spur Blackline kan men kiezen voor opntionele 22-inch Mulliner wielen met contrasterende ‘pockets’.

Bentley Flying Spur Mulliner Blackline
(Afbeelding: Bentley)

Daarnaast is er de mogelijkheid om voor glanzend zwarte wielen te kiezen met ringen in chroomafwerking. Zo blijft het karakteristieke chroom in ieder geval een beetje bewaard in de Flying Spur Blackline.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.