Autovisie
Autovisie Nieuws 17 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Ben je benieuwd naar de volgende elektrische Toyota? Dit is hem

Toyota heeft de vaart erin. We zijn nog aan het bijkomen van de Prius-onthulling gisteren en nu staat er al weer een nieuw model op ons computerscherm. Dit is de elektrische Toyota bZ Compact SUV Concept. Het kleinere broertje van de Toyota bZ4X.

Er zijn op dit moment twee volledig elektrische Toyota’s: de alleen in China leverbare bZ3 en de bZ4X. Die laatste is een SUV met ongeveer het formaat van een RAV4. Hij is er met 204 of 218 pk en voorwielaandrijving of achterwielaandrijving. Op zijn 71,4 kWh-batterij komt de bZ4X ongeveer 450 kilometer ver. Snelladen gaat met maximaal 150 kW.

Toyota bZ Compact SUV Concept met stuurknuppel

Van deze bZ Compact SUV Concept zijn nog geen specificaties bekend. Hij lijkt dan ook nog niet erg productierijp. Althans, in het interieur niet, waar alles wel érg minimalistisch oogt, met twee gekromde schermen (één als digitale cockpit, de andere als infotainmentscherm) en een stuurknuppel.

Is dit mogelijk de opvolger van de Toyota C-HR?

Overigens hebben we de bZ Compact SUV Concept al eens gezien. Eind vorig jaar liet Toyota een grote verzameling studiemodellen zien. Daarin zaten Lexus- én Toyota-modellen, waaronder deze bZ Compact SUV Concept. Hij doet ons een beetje denken aan de C-HR. Zouden we hier naar de elektrische opvolger daarvan zitten te kijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.