Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Autorijden met een VR-bril, wordt dit een probleem?

ā€˜Binnenspiegel, buitenspiegel en over je schouderā€™, tijdens rijles leer je om goed het verkeer om je heen in de gaten te houden. Ook ondanks de nieuwe rijhulpsystemen moet je goed op blijven letten. Al snapt niet iedereen dat. In Amerika rijden namelijk bestuurders met een VR-bril van Apple op hun hoofd.

De VR/AR-bril heet de Apple Vision Pro. Met de bril op kan je de weg nog wel zien, maar worden apps geprojecteerd. Je omgeving verandert ten opzichte van de werkelijkheid. De bril is sinds afgelopen vrijdag te koop.

Autorijden met VR-bril

De Amerikaanse minister van transport, Pete Buttigieg, waarschuwt nu voor de VR-bril van Apple. Er zijn op internet verschillende videoā€™s in omloop waarin te zien is dat iemand met de bril op in een auto rijdt. De bestuurder vertrouwt volledig op het zelfrijdende-systeem van de Tesla Cybertruck. Dat deze techniek van Tesla enkel rijhulp is, bleek uit eerder onderzoek al.

Houd je ogen dus altijd op de weg en ga niet rijden met een VR-bril als de Apple Vision Pro, stelt Buttigieg. ā€œBestuurders moeten te allen tijde controle houden over hun voertuig en volledig betrokken zijn bij de rijtaakā€.

Audi zwaait nog een legendarisch model uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.