Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 8 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi wil volledig vegan interieur in auto’s

Vegan zijn is niet alleen populair als het om eten gaat, ook het interieur van auto’s moet volledig diervriendelijk als het aan Audi ligt.

Op dit moment kiezen we (nog) voor leren bekleding in een auto omdat het mooi oogt en fijn en luxe aanvoelt. In veel gevallen laat de autofabrikant de koper er nog een flinke duit extra voor neerleggen ook. Kortom: leren bekleding is een teken van welvaart. Maar aan de andere kant is het gebruik van dode koe in het interieur niet bepaald milieuvriendelijk. En dat gaat dus tegen de trend van de tijd in. Daarom denkt Audi eraan om de milieuvriendelijke e-tron SUV met een vegan interieur aan te bieden.

Vegan interieur

De keuze voor een dierloos interieur komt niet uit de lucht vallen. Meerdere automerken werken al langer met milieuvriendelijkere materialen dan leer en plastic. Daarnaast kreeg Audi de laatste tijd steeds vaker de vraag of ze niet een volledig vegan interieur konden leveren. Mensen die de e-tron aanschaffen willen hun co2-uitstoot nog verder beperken door een volledig plantaardig interieur in hun auto te hebben.

Matt Mostafaei, product manager voor Audi e-tron, liet in een interview weten dat ze bij het merk nu kijken naar de mogelijkheden. Hij geeft aan dat Audi bezig is met het testen van verschillende milieuvriendelijke materialen voor afwerking en bekleding. Daarnaast wijst hij nog naar het feit dat de onlangs geïntroduceerde e-tron GT een volledig vegan en gerecycled interieur heeft. Dit is gemaakt van onder andere gebruikte visnetten. Daarmee wil hij graag aangeven dat Audi al bezig was met het milieuvriendelijk maken van de binnenkant van hun elektrische auto’s.

Synthetisch leer

Maar Audi lijkt nog wel een beetje achter te lopen op andere fabrikanten. Zo gebruikt Tesla al helemaal geen leer meer in de auto. De bekleding van de luxere elektrische auto’s zijn van synthetisch leer gemaak. Ook Mercedes is al langer bezig om leer uit de auto te krijgen. Dit merk heeft het eigen ‘Artico’ materiaal dat erg op leer lijkt, want het ruikt zelfs als het echte materiaal.

BMW spant helemaal de kroon, want deze bouwt de i3 volledig C02-neutraal en gebruikt in het interieur vrijwel alleen gerecyclede materialen. Nadeel is wel dat de auto niet vegan vriendelijk is, want het stuur bevat leer en wol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.