Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 8 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Kekke elektro-Honda krijgt inspiratieloze naam: Honda e

Een van de allerleukste concept cars van de afgelopen jaren krijgt een van de meest emotieloze, eenvoudige aanduidingen ooit. Honda doopt de productieversie van de kekke Urban EV eenvoudig de ‘Honda e‘. Zoveel creativiteit als het designteam bij elkaar wist te brengen, zo weinig inspiratie had de marketingafdeling blijkbaar.

Honda e

Later dit jaar laat Honda de hele auto zien, maar voor dit moment beperkt de autobouwer zich tot het tonen van het simpele typeplaatje dat de vijfdeurs hatchback zal dragen. Het model werd in 2017 als concept car onder de aanduiding Urban EV gepresenteerd. Een aanduiding die staat voor Honda’s visie op de elektrische stadsauto. Zelfs die naam biedt meer gevoel.

honda_e_prototype_68_0394022620ef176b

Platform

Voor Honda is de ‘e’ het eerste model dat over een platform beschikt dat specifiek voor elektrische auto’s is ontwikkeld. Het heeft de batterij centraal in de auto. De aandrijfkrachten worden via de achterste wielen op de weg overgebracht. honda_fit_41_061603871a9a1481

Startpunt

Volgens Honda hebben al 22.000 Europeanen interesse in de Honda e, ondanks dat de prijsstelling en de specificaties van de auto nog niet bekend zijn. Het ontwerp van de auto is evenmin officieel bekend, al schitterde afgelopen maart op de Autosalon van Genève wel een productierijp studiemodel. Dat het publieksdebuut van dat kant-en-klare conceptmodel in Europa plaatsvond, is niet onlogisch. De Europese markt vormt het startpunt van de wereldwijde verkoop van de Honda e. Andere landen, inclusief het thuisland Japan, komen later aan de beurt.

Honda Jazz

Electric Vision

De Honda e maakt deel uit van Honda’s zogeheten Electric Vision, toevallig afgekort EV. Het merk streeft ernaar om in 2025 in Europa louter elektrische aandrijflijnen te introduceren. De ‘e’ is de eerste volledig elektrische auto in het Europese programma. Op hybridegebied heeft de fabrikant in de afgelopen jaren al verschillende modellen geleverd, waaronder de Insight. Het merk blijft zijn hybridetechniek verder uitrollen, want de volgende generatie van Jazz krijgt de techniek ook onder de kap. Honda zal het  model komende herfst op de Tokyo Motor Show 2019 presenteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.