Autovisie
Autovisie Nieuws 1 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Audi Q3: nu in de showroom

De marktintroductie van de Audi Q3 is aanstaande. De eerste exemplaren van de kersverse SUV druppelen momenteel de Nederlandse showrooms binnen. Voor Audi is het de tweede generatie Q3 sinds 2011.

Audi wapent zich tegen het groeiend aantal SUV-modellen. BMW had al zijn twee generaties X1, Mercedes biedt slechts de crossover GLA maar lanceert spoedig de GLB, Volvo pakt een belangrijk marktaandeel met de XC40 en de Lexus staat op het punt om de UX uit te brengen. Om hem in de SUV-arena los te laten heeft Audi de Q3 groter gemaakt. Hij groeide 9,6 cm in de lengte. In de breedte kwam er nog altijd 1,8 cm bij. De daklijn ligt echter een halve centimeter lager, wat de uitstraling van de auto verbeterd. Hij oogt breder en stoerder, mede door de extra afstand tussen de assen.de wielbasis nam met 7,7 cm toe tot 2,68 meter.

Verstelbare achterbank

De aangepaste maatvoering is niet louter gedaan voor de uitstraling van de SUV. Door de toegenomen lengte, breedte en wielbasis biedt de vijfpersoons Q3 meer interieurruimte voor- en achterin. Door de achterbank (in de verhouding 40:20:40 neerklapbaar) op rails te zetten, kunnen de bagageruimte en beenruimte achterin variëren. Wanneer de tweede zitrij de volledige 15 cm naar voren is gezet, bedraagt het laadvolume 675 liter in plaats van de standaard 530 liter. Met de achterbank opgeofferd aan laadruimte is het volume 1.525 liter.

LEES OOK: ALLES OVER AUDI Q3

Pro Line

Voor de interieuraankleding biedt Audi keuze uit de niveaus basis, design selection en interieur S line, waarbij je de uitrusting kunt uitbreiden met pakketten. Het Pro Line-pakket (meerprijs € 2.700,-) bestaat uit een diefstalalarm, elektrisch te bedienen achterklep, cruise control, parkeerhulp achter, navigatievoorbereiding, 2-zone airconditioning, smartphone interface en de Audi virtual cockpit. Met Pro Line S (meerprijs € 5.200,-) voeg je een Audi sound system, LED-verlichting met dynamische knipperlichten en aluminium accenten in het interieur aan de standaardaankleding toe. Met Pro Line Plus (meerprijs € 5.300,-) breid je de Pro Line uit met lederen/kunstlederen bekleding, achterbank plus, Audi sound system, LED-verlichting met dynamische knipperlichten en aluminium interieuraccenten.

Audi Q3 edition one

Bij de verkoopstart levert Audi de Q3 ook als Edition One. Het gaat om een tijdelijke aanbieding, puur vanwege de geboorte van de fonkelnieuwe SUV. Audi kleedt de Q3 Edition One extra compleet aan. Zo komt hij voor de dag met zaken als een S line exterieurpakket en de Pro Line-aankleding met zaken als leder/kunstleder bekleding in de tint pandogrijs/staalgrijs, een zwarte dakhemel, sportstoelen, 20 inch lichtmetalen wielen en afwerkingsaccenten in antracietkleurig aluminium. Een kleurkeuze is er niet. Audi levert Q3 Edition One alleen in Chronusgrijs.

150 pk tot 231 pk

Op de prijslijst zet Audi de Q3 als 35 TFSI en 35 TDI, twee totaal nietszeggende benamingen. De TFSI-benzineversie beschikt over een 1.5-motor met 150 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of tegen meerprijs een zeventraps S tronic-transmissie. De 35 TDI heeft een 150 pk diesel onder de kap, gekoppeld aan een S tronic-bak. In 2019 volgen de Q3 40 TFSI quattro (190 pk), de Q3 45 TFSI quattro (231 pk), de Q3 35 TDI quattro (150 pk) en de Q3 40 TDI quattro met 190 pk.

Prijslijst Audi Q3 januari 2019

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.