Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 15 sep 2016

Audi komt met concurrent Maybach

Audi komt met een antwoord op de Mercedes-Maybach S-Klasse. Dat melden insiders aan Autovisie. De nieuwe generatie A8 zal als basis voor de luxe limousine dienen.

De Maybach-concurrent wordt een van de carrosserievarianten van de volgende generatie A8. De sedan komt er dus in drie maatvoeringen. Naast de standaardlengte volgt een Lang-uitvoering, die 13 centimeter meer beenruimte achterin te bieden heeft. Daarnaast komt de extra lange variant. Puur voor je beeld: de Mercedes-Maybach S-Klasse is nog eens twintig centimeter langer dan de lange variant van de S-Klasse.

strap Audi A8 2017
Computerillustratie: Schulte Design

August Horch

Hoe de limousine precies gepositioneerd gaat worden, is nog niet bekend. Op de reactie van Autovisie om de auto als Horch uit te brengen, werd positief gereageerd. Horch is de achternaam van Audi’s grondlegger, August Horch. Het merk ontstond begin vorige eeuw. Na onenigheid met financierders startte August een nieuw merk, Audi genaamd.

Marc Lichte, Leitung Design, AUDI AG, in seinem Büro in Ingolstadt
Marc Lichte, de designbaas van Audi AG.

Chinese inspiratie

Wanneer het merk de meest prestigieuze A8 lanceert, weten we niet. De nieuwe A8 verschijnt volgend jaar. Het merk heeft voor de ontwikkeling van de limousine meer dan ooit de focus gelegd op het achtercompartiment. Daarvoor heeft de fabrikant zich laten inspireren door de Chinese A8-rijder, die veelal achterin plaatsneemt tijdens ritten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.