Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Audi E-tron met achteruitrijcamera’s gespot

Audi moet de fonkelnieuwe E-tron officieel nog voorstellen, maar de Duitse autobouwer liet onlangs alvast weten dat de volledig elektrische crossover optioneel de achteruitkijkspiegels vervangt door camera’s met beeldenschermen op de hoeken van het dashboard. Autovisie-lezer Joris Brendeke kwam een prototype van de E-tron tegen waarop de camera’s zijn geplaatst.

“Vandaag heb ik twee prototypes van de nieuwe Audi E-tron gespot”, mailt Brendeke vanaf de Großglockner in Oostenrijk, waar hij de prototypes van Audi zag rijden. “Ik heb het artikel ‘Testrijders Audi E-tron nog druk in de weer’ op Autovisie.nl recent gelezen en nu kwam ik zelf de testvoertuigen tegen. Het viel mij direct op dat een van de twee prototypes van een camera’s op het voorportier was voorzien in plaats van een buitenspiegel.”

Krampachtig

Brendeke is direct achter de auto’s aangereden, tot ongenoegen van Audi’s testrijders. “Op de berg keek een van de bestuurders krampachtig naar mij. Daarna werden de gecamoufleerde auto’s ‘verstopt’ onder wat bouwmaterialen. Ik heb de heren daarna met rust gelaten.”

LEES OOK: Digitale buitenspiegels voor Audi E-tron

LEES OOK: Audi maakt zich op voor productiestart E-tron

Productoffensief

Audi stelt de E-tron op 30 augustus voor. De levering van de elektro-crossover start vervolgens in januari 2019. Het is de eerste in serie gebouwde Audi met louter elektrische aandrijving. De auto vormt het begin van een waar productoffensief. Komend jaar zal het volgende model worden gepresenteerd. Het model lijkt op de concept car E-Tron Sportback die vorig jaar op de autoshow in Shanghai is voorgesteld.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.