Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 6 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Shell opent uniek Shell V-Power-tankstation op Circuit Zandvoort

De racebaan en de openbare weg komen samen in Shell V-Power. En nergens is dat duidelijker dan op het Circuit Zandvoort, waar nu het enige tankstation in Nederland staat dat alleen Shell V-Power verkoopt.

Machteld de Haan van Shell en prins Bernhard van Oranje

“Vertrouwt dat Shell weer terug is”, lachte prins Bernhard van Oranje bij de opening, terwijl hij een Shell-poster voor de Nederlandse Grand Prix van 1950 omhoog hield. De mede-eigenaar van Circuit Zandvoort (en fanatiek coureur) schermde met de rijke Formule 1-geschiedenis van de baan, maar wilde niets zeggen over een mogelijke terugkeer van de koningsklasse van de autosport. “We zijn in gesprek”, was alles wat de prins erover kwijt wilde.

Lange geschiedenis

Van Oranje tekende namens het Circuit Zandvoort een driejarige sponsorovereenkomst met Shell, waarbij de oliemaatschappij ook het tankstation in de paddock overneemt. “Shell heeft een lange geschiedenis die gekoppeld is aan de racerij en het Circuit Zandvoort”, zei hij. “We zijn bijzonder trots op deze samenwerking en we gaan kijken of we ook evenementen kunnen organiseren, bijvoorbeeld samen met Shell en het Formule 1-team van Ferrari.”

Daarbij krijgen Shell-klanten de mogelijkheid om via het AirMiles-programma gebruik te maken van interessante aanbiedingen voor Circuit Zandvoort-tickets en worden er experiences aangeboden aan trouwe Shell V-Power-gebruikers. Tevens kunnen ze bij de Shell-pomp in het paddock terecht voor een volle tank Shell V-Power Benzine of Diesel. “Met Shell V-Power – en ook met Shell Helix-motorolie – zorgen we ervoor dat motoren zowel op het circuit als op de openbare weg optimaal presteren”, aldus Machteld de Haan, General Manager Shell Retail Benelux and France.

CO2-compensatie

Shell V-Power bestaat voor 99 procent uit dezelfde componenten als de brandstof die het Formule 1-team van Ferrari gebruikt. Het zorgt voor meer efficiëntie en betere motorprestaties, doordat het vuil verwijdert en de krachtbron beschermt. “Bovendien compenseren Shell en het Circuit Zandvoort de CO2-uitstoot van alle Shell V-Power Benzine of Diesel die bij de pomp op Circuit Zandvoort wordt getankt”, voegt De Haan toe. “Dat past in ons streven om de CO2-voetafdruk van mobiliteit te verlagen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Shell opent uniek Shell V-Power-tankstation op Circuit Zandvoort
Sluiten