Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Audi AI:ME, de futuristische ID.3, rijdt op de Las Vegas Strip

Audi gaat vanzelfsprekend ook een auto maken op het MEB-platform waarop de Volkswagen ID.3 gebouwd is. Alleen kijkt de premiumfabrikant iets verder in de toekomst.

Het MEB-platform waarop de Volkswagen ID.3 gebaseerd wordt, is niet alleen beschikbaar voor voertuigen van Volkswagen, andere merken binnen het VW-emporium kunnen er natuurlijk ook gebruik van maken. Zo zagen we dat Seat daar wel oren naar had, want die produceerde het conceptmodel de El Born. En ook Audi gaat het platform inzetten voor een elektrisch voertuig van eigen makelij: de AI:ME. Al zal Audi’s vierwieler in productievorm compleet anders worden dan wat we hier voorgeschoteld krijgen.

Wegklappend stuur

Audi heeft namelijk de interieurdesigners geen enkele aanwijzing gegeven. Ze zijn dan ook helemaal los gegaan en verzonnen onder andere een wegklappend stuur, want in de toekomst rijden we natuurlijk zonder stuur. Of eigenlijk rijden we zelf helemaal niet meer, dat doet de auto voor ons. Zo ook deze AI:ME. Vandaar ook dat het interieur als een lounge is vormgegeven, dan kunnen de inzittenden lekker relaxen.

Audi AI:ME

De Audi AI:ME rolt nu door de straten van Las Vegas omdat daar de jaarlijkse technologiebeurs, de CES (Consumer Electronics Show) plaatsvindt. Audi pakt op de beursvloer ook uit. Zo toont het een in samenwerking met Samsung gemaakte futuristische head-up-display die beelden op een virtuele 70 meter afstand kan tonen. Zo hoeven de ogen van de bestuurder niet opnieuw scherp te stellen als hij wil zien hoe hard hij rijdt.

Intelligent Experience

Ook toont het merk nieuwe AI die wordt toegepast in het navigatiesysteem van auto’s die met het MMI-systeem zijn uitgerust. Dit ‘Intelligent Experience’ leert gaande weg en kan door zijn eerdere ervaringen betere routes, data en tijden voorstellen om efficiënter te reizen.

Natuurlijk laat Audi op de beurs ook de toekomstige elektrische auto’s aan het publiek zien. Op de stand kunnen bezoekers hun ogen richten op de Audi Q4 e-tron concept en de Audi e-tron Sportback.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.