Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Verrassing: Sony komt ook met eigen elektrische auto, de Vision-S

Naast nieuwe consumentenelektronica toont Sony dit jaar op de CES een heuse eigen elektrische auto. Het merk noemt het conceptmodel de Vision-S.

Op de jaarlijkse Consumer Electronics Show in Las Vegas verwacht je van fabrikanten als Sony een nieuwe 8K televisie, nieuwe draadloze oortelefoons en wellicht een draadloos speakersysteem. Het overbekende merk bedacht dit jaar iets nieuws om de aandacht van de beursvloerbezoekers te trekken: een eigen elektrische auto. Ja, je leest het goed, Sony presenteerde een volledig elektrische auto op de CES van dit jaar.

33 verschillende sensoren

De auto, Vision-S genoemd, is gemaakt om nieuwe technologieën op het gebied van mobiliteit te tonen. De conceptauto heeft bijvoorbeeld 33 verschillende sensoren die level 2 autonomie (vergelijkbaar aan Tesla’s Autopilot) mogelijk moeten maken. Denk hierbij aan verschillende CMOS-sensors (camera’s), een Solid State LiDAR en verschillende andere radarsystemen. Met al deze technologie aan boord kan de auto niet alleen buiten, maar ook binnen mensen en objecten herkennen.

Bereikcijfers van de Sony Vision-S worden door de Japanners niet gecommuniceerd. Wel laten ze weten dat er op elke as een 200 kW (272 pk) electromotor ligt. Daarmee moet een 0-100 km/h-sprint binnen 4,8 seconden lukken. De topsnelheid ligt op 239 km/h. De aandrijflijn is in samenwerking met toeleverancier Magna ontwikkeld en komt dus niet direct bij Sony vandaan.

360 Reality Audio

Gezien het verleden van Sony is het ook niet gek dat het merk vooral de aandacht wil vestigen op de nieuwe technologie die het in het interieur heeft verwerkt. Het ‘360 Reality Audio’-systeem is hier een goed voorbeeld van. De elektronicafabrikant belooft dat dit systeem elke inzittende van zijn eigen 360 graden geluidservaring voorziet. Daarvoor worden er zelfs speakers in de stoelen gemonteerd. Natuurlijk vinden we ook grote schermen terug in de hoofdsteunen en is er een groot touchscreen in het dashboard verwerkt. Daarnaast laat ook Sony de buitenspiegels voor wat ze zijn en vervangt het deze door camera’s.

Hoe leuk het ook is dat Sony ons verrast met een volledig nieuwe elektrisch auto, het merk heeft op dit moment geen plannen om hem ook in productie te nemen. Maar dat kan in de toekomst veranderen, want Sony doet vrij vaag over de mogelijke toekomst van deze auto. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat we in 2021 in een Sony Vision-S rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.