Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 jul 2019

Deze Audi A8 pick-up is een bijzondere eigen creatie

Vorige week kwam BMW met een nieuw studiemodel op basis van de X7: de pick-up. Vandaag stuitten we op een andere en minstens zo opmerkelijke wagen van Duitse makelarij: een Audi A8 pick-up.  

Audi A8 pick-up

De eerste generatie Audi A8 D2 kwam er in niet zo heel veel varianten, welgeteld één. Het vlaggenschip van de Duitsers was alleen beschikbaar als sedan en ondanks een aantal studieobjecten, werd daar niet van afgeweken. Maar nu blijkt er toch een heel aparte variant van de supersedan te zijn: een pick-up!

Sedan

Deze auto is niet het werk van Audi zelf, gelukkig maar. De bouwer in kwestie was naast eigenaar van een Audi A8 sedan ook in het bezit van een pick-up. Die laatste verkocht hij, maar als snel kwam hij erachter dat die pick-up toch wel handig was. En dus besloot hij, logischerwijs, zijn A8 om te bouwen.

En ondanks dat de carrosserie van die auto helemaal uit aluminium bestaat, besloot de beste man om toch de zaag erin te zetten. Samen met een lasbedrijf uit z’n dorp transformeerde hij de Audi A8 best netjes in een ‘ute’ (een tweedeurs auto met laadbak die is gebaseerd op een personenwagen). Dat duurde overigens maar zes dagen. Wij vinden daarom dat ‘ie best goed gelukt is. Helemaal als je weet wat er onder de kap ligt: een 4.2 liter V8 met 300 pk en quattro.

Er zijn in het verleden meer van dit soort creaties gemaakt, vaak genoeg ook door autofabrikanten zelf. Zo maakte BMW al vaker pick-ups van hun M3’s. Maar ook minder exotische modellen zijn ooit omgetoverd tot pick-ups. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Skoda Fabia, die door z’n uiterlijk met recht de FUNstar heet.

Audi A8 pick-up

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.