Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Toch wel: volgende Audi A4 krijgt ‘gewoon’ een verbrandingsmotor

Waar we even geleden meldden dat de volgende Audi A4 enkel als elektromodel op de markt verschijnt, doen we nu het tegenovergestelde. Over twee jaar lanceert de Duitse fabrikant ‘gewoon’ weer een versie met verbrandingsmotor.

Dat laat Oliver Hoffmann, technische baas bij Audi, weten aan AutoExpress. De nieuwe A4 wordt opnieuw gebouwd op het bekende MLB-platform dat ook als basis voor het huidige model geldt. Daarbij werkt Audi momenteel aan milde en plug-in hybrides voor de nieuwe versie.

‘Opvolger Audi A4 alleen nog elektrisch’

Audi A6

“We zijn al bezig met de ontwikkeling van de nieuwe A4”, zegt Hoffmann. “We zullen die auto, net als de A6, nog jaren aanbieden. In 2025 gaan we de laatste nieuwe verbrandingsmotoren voorstellen, en die zullen tot 2033 gebouwd worden.” Vanaf dat moment is elke Audi elektrisch. Elke nieuwe Audi die vanaf 2026 op de markt verschijnt, is sowieso een volledig elektrische.

Audi: ‘Synthetische brandstoffen voor ons geen optie’

De nieuwe A4 verschijnt dus mét verbrandingsmotoren op de markt. Wel met de hulp van elektrificatie in verschillende vormen, zodat de auto’s aan de nieuwe en strenge emissie-eisen voldoen, stelt Hoffmann.

Elektrische A4

Dat er een volledig elektrische versie van de A4 komt, staat echter zo goed als vast. Dat schreven we eerder dus eerder dit jaar al op basis van Duitse bronnen, al zal het niet de enige aandrijflijn zijn die Audi gaat aanbieden.

Het is wel interessant om te ontdekken hoé Audi dat gaat doen, want de MLB-sectie die de basis vormt voor de nieuwe A4 is er niet klaar voor. “Gelukkig hebben we een heel sterke samenwerking met de rest van de Volkswagen Groep. Met Porsche voor PPE, met Volkswagen voor MEB, en natuurlijk ons eigen MLB-platform. We hebben dus het vermogen om de juiste bodemsecties te ontwikkelen en produceren voor de verschillende technologieën.”

Positionering

Waarschijnlijk stelt Audi later in de levenscyclus van de A4 een volledig elektrische variant voor, mogelijk op het geavanceerde PPE-platform dat in samenwerking met Porsche is ontwikkeld. Wat dat betekent voor de vorm en positionering van de elektrische A4, is de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.