Autovisie
Autovisie Nieuws 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: opgefriste MG ZS EV

MG heeft een verbeterde versie van zijn ZS EV gepresenteerd. Naast wat uiterlijke verschillen zijn vooral de technische upgrades interessant. Een duik in de prijslijst geeft inzicht in de prijzen, de kleuren en alle andere mogelijkheden.

Feedback

Op een aantal fronten kon de MG ZS EV wel wat verbetering gebruiken. De actieradius bijvoorbeeld, die viel in de praktijk nog best tegen. En dan het opladen: ook daar was ruimte voor verbetering. MG heeft geluisterd naar alle feedback en presenteert nu de vernieuwde ZS EV.

MG ZS EV als Comfort en Luxury

De MG ZS EV wordt leverbaar met keuze uit twee uitrustingsniveaus, te weten Comfort en Luxury. De Comfort-versie is standaard onder meer uitgerust met 17-inch lichtmetalen wielen met aero-cover, LED-verlichting, MG Pilot en het infotainmentsysteem iSmart Lite, een 7-inch digitaal instrumentencluster, achteruitrijcamera, stoelverwarming voor en een 10,1-inch touchscreen.

Extra’s Luxury

Betaal 2.500 euro meer en je krijgt de Luxury, voorzien van een panoramadak, een 360-graden camera, een uitgebreider iSmart-infotainmentsysteem, een draadloze telefoonoplader en een zesvoudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel.

50,3 of 70 kWh-accu

Ook levert het merk twee batterijvarianten. De basisversie heeft een 50,3 kWh batterij met een actieradius van 320 km (WLTP), toch een verbetering ten opzichte van de 263 kilometer WLTP-range van het uitgaande type met 44,5 kWh accupakket. De versie met grotere Long Range-batterij heeft een capaciteit van 70 kWh en komt op papier 440 kilometer ver (WLTP).

11 kW 3-fase boordlader

Behalve de grotere batterijcapaciteit kan de nieuwe MG ZS EV ook sneller opladen, maar niet in combinatie met de kleinere batterij. Die kan 6,6 kW AC opladen. De Long Range-versie is standaard uitgerust met een 11 kW 3-fase boordlader en die wil je eigenlijk hebben, puur voor het gebruiksgemak. Snelladen kan tot 92 kW waardoor de batterij binnen 40 minuten tot wel 80% is opgeladen.

Elektromotor

Het geremde trekvermogen komt voor alle versies uit op 500 kilogram. Verder heeft de MG ZS EV een 448 tot 1.166 liter grote bagageruimte, een 40/60 neerklapbare achterbank en vehicle-to-load laadmogelijkheden. De elektromotor levert in alle gevallen 130 kW (177 pk) en 280 Nm aan koppel, goed voor een topsnelheid van 175 km/u en een 0-100-tijd van 8,6 seconden.

Prijzen MG ZS EV

De prijs van de MG ZS EV Comfort met 50,3 kWh-batterij start bij 31.985 euro, de Luxury is er vanaf 34.485 euro. Ons advies is om die kleinere batterij te laten voor wat het is en door te sparen voor de Long Range. Die kost minimaal 35.985 euro voor de Comfort en 38.485 euro voor de Luxury en geniet gezien de snellere laad mogelijkheden de voorkeur. Bovendien is de meerprijs beperkt. De kleur Dover White is standaard. Voor de kleuren Pebble Black, Diamond Red, Como Blue en Cosmic Silver betaal je 650 euro bij. Onder de streep ben je dus voor 39.135 euro klaar voor een MG ZS EV Long Range Luxury. Voor dat geld heb je bij Kia een e-Niro 64 kWh ComfortLine (38.995 euro). Een fully loaded e-Niro 64 kWh ExecutiveLine kost 45.995 euro.

De vernieuwde MG ZS EV staat medio november bij de Nederlandse MG Brand Stores.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.