Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Ares Panther heeft zowaar klapkoplampen

De Ares Design Project Panther heet nu simpelweg Ares Panther, maar de homage aan de De Tomaso Pantera ziet er nog steeds heerlijk uit. Hij heeft zelfs klapkoplampen!

ares-panther4

Ares Design gaat 21 exemplaren van de Panther bouwen. De productie van de minimaal 515.000 euro kostende sportwagen begint in oktober 2018. Volgens Ares Design duurt het 24 weken om één auto in elkaar te zetten. De Panther is in de basis overigens een Lamborghini Huracán. Ares Design heeft ogenschijnlijk flink aan de atmosferische V10 lopen sleutelen, want die is opeens 5,6 liter groot (5,2 liter in de Huracán) en 650 pk en 560 Nm sterk (610 pk en 560 Nm in de Huracán).

Legends Reborn

Ares Design meldt dat de Panther het eerste model is in de zogenoemde Legends Reborn-serie. De carrosseriebouwer uit Modena wil daarmee iconische sportwagens en supercars weer tot leven wekken, zoals met de Panther, maar ook met Project Pony, een moderne Ferrari 400/412. Ares Design werd enkele jaren geleden opgericht door de voormalig directeur van Lotus, Danny Bahar. Het bedrijf is tot nu toe vooral bekend van de 760 pk sterke X-Raid, een terreinwagen die is gebaseerd op de Mercedes-AMG G 63.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.