Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Elon Musk zou Tesla van de beurs willen halen

De handel in Tesla-aandelen is gisteren tijdelijk stilgelegd nadat Elon Musk had getwitterd dat hij de autofabrikant van de beurs wil halen. Hij moet het nou doen ook, anders is hij mogelijk schuldig aan marktmanipulatie.

Elon Musk
Fotocredit: Reuters/Aaron Bernstein

“Ik denk erover om Tesla van de beurs te halen tegen een bod van 420 dollar per aandeel. De financiering is rond”, twitterde Musk gisteren. Meteen schoten de aandelen Tesla omhoog. De handel werd stilgelegd, maar aan het einde van de dag was het aandeel toch 11 procent meer waard geworden.

Saoedisch staatsfonds

De tweet van Musk volgt op nieuws dat een staatsfonds uit Saoedi-Arabië een aandeel van tussen de 3 en 5 procent in Tesla heeft genomen. Daarmee is het gelijk een van de grootste investeerders in Tesla. Het Saoedische aandeel is zo’n 2 miljard dollar waard.

Marktmanipulatie

Investeerders waren verbijsterd over de tweet van Musk, ook omdat het bericht mogelijk kan worden gezien als marktmanipulatie. Musk roept wel vaker wat op Twitter en als hij niet doet wat hij heeft gezegd, kan hij worden aangeklaagd onder de Securities Exchange Act.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.