Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Toerist rijdt 40.000 euro aan boetes in gehuurde Lamborghini

Een 26-jarige Britse toerist zit flink in de penarie. Hij huurde in Dubai een Lamborghini Huracán en verzamelde er in minder dan vier uur ruim 40.000 euro aan verkeersboetes mee.

autovisie-lamborghini-huracan-foto-001

De lijst met overtredingen is indrukwekkend, zo lezen we op Gulf News. Op 31 juli tussen half drie en half zeven ‘s ochtends werd hij op twee wegen maar liefst 33 keer gesnapt door flitscamera’s. Alle boetes samen komen uit op een bedrag dat boven de 40.000 euro ligt. De jongen werd geflitst terwijl hij tussen de 158 en 231 km/h reed, wat op sommige plekken meer dan dubbel de toegestane limiet is. Een aantal van de overtredingen ligt binnen twee minuten van elkaar. De Brit is zelfs een keer twee maal binnen een minuut geflitst.

Reisverbod aangevraagd

Hij betaalde bijna 1400 euro voor de Lamborghini Huracán en liet alleen zijn paspoort achter bij de verhuurder als borg. Saeed Ali Rent a Car weigert nu de auto terug te nemen. Het bedrijf moet bovenop de ruim 40.000 euro aan boetes ook zo’n 23.000 euro aan kosten betalen om de Lamborghini – die door de politie in beslag genomen gaat worden – terug te krijgen. Saeed Ali Rent a Car heeft een reisverbod voor de Britse toerist aangevraagd, maar dat is afgewezen. Om te voorkomen dat de toerist zijn paspoort als gestolen opgeeft, heeft de verhuurder de Britse ambassade ingelicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.