Autovisie
Autovisie Nieuws 24 mei 2017

April slechte maand voor Europese autoverkopen

In April werden er in Europa 1.22 miljoen nieuwe voertuigen geregistreerd, een daling van 7.1% vergeleken met een jaar eerder. Met name dieselauto’s verloren aan populariteit, aldus JATO.

De daling van meer dan 7% is het grootste verval in meer dan vier jaar tijd. Het aantal nieuw geregistreerde auto’s met dieselmotor viel 15% lager uit vergeleken met April 2016. Waar het totale marktaandeel van diesel toen nog op 50% lag, kwam het de afgelopen maand uit op 46%.

In het Verenigd Koninkrijk ging het met een daling van 19.8% het slechtst. Ook in Duitsland, Frankrijk en Italië werden minder auto’s geregistreerd.

Citroen C3 www.autovisie.nl citroen_c3_3

Plussen

Van de vijf grote Europese markten wist alleen Spanje zich aan de malaise te onttrekken. In Nederland zaten de registraties ook in de lift, en werden er 5.1% meer auto’s op kenteken gezet vorige maand. In Kroatië werd met 29.6% de grootste sprong gemaakt, en wel naar 6213 voertuigen.

Het gros van de merken noteerde rode cijfers. Van de 20 meest verkochte fabrikanten wisten alleen Toyota, Seat en Suzuki te plussen vorige maand.  De Volkswagen Tiguan en Citroën C3 produceerde in April de grootste uitschieters. Daar werden er respectievelijk 71.6% en 48.1% meer van geregistreerd ten opzichte van een jaar eerder.

Marktaandeel

Volkswagen heeft met 24.89% het grootste marktaandeel in Europa, gevolgd door PSA (waarbij het marktaandeel van Opel opgeteld is)  met 16.14% en Renault-Nissan met 12.19%. Het SUV segment is met afstand het populairst. Het is tevens de enige carrosserievorm die winst heeft geboekt vergeleken met 2016. De MPV registraties daalden met 21.3% het hardst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.