Autovisie
Autovisie Nieuws 24 mei 2017

Primeur Autovisie Cars & Coffee XXL: Hyundai i30 Wagon

Het was even spannend of de Hyundai i30 Wagon op tijd zou arriveren, maar inmiddels heeft de Nederlandse importeur aangegeven dat de allereerste i30 stationwagon klaar is voor zijn Nederlandse onthulling. Op zaterdag 27 mei is de i30 Wagon te zien tijdens Autovisie Cars & Coffee 2017!

Hyundai i30 Wagon

Het is wederom een primeur, want de nieuwste stationwagon van het Koreaanse merk is niet eerder in Nederland te zien geweest. Bij de vaderlandse dealers staat momenteel alleen de 5-deurs hatchback. De Wagon zal spoedig de showroom binnen rijden. Daarmee is overigens de i30-familie nog niet compleet. Binnenkort onthult de autobouwer de derde loot aan de i30-stam, en dat is een vijfdeurs fastback. Dat model komt begin 2018 op de markt.

N-uitmonstering

Begin volgend jaar staat ook de marktintroductie van Hyundai’s eerste N-model gepland. Deze i30 N beschikt over een opgevoerde 2.0-viercilinder turbomotor, waaruit om en nabij de 245 pk wordt geput. Deze Koreaanse GTI wordt net als alle andere versies voor Europa in Tsjechië gebouwd.

LEES OOK: ZIE HIER HYUNDAI I30 WAGON

Maar voordat de familie compleet is, moet Hyundai eerst de Wagon op de Nederlandse markt introduceren. Het is de belnagrijkste carrosserievariant van de drie. Hij is een stuk langer dan de 5-deurs hatchback, wat de inhoud van de bagagevolume ten goede komt. Tussen de achterbank en klep kan tot de rolhoes 602 liter aan spullen worden meegenomen, meer nog dan in de Ford Focus Wagon en Volkswagen Golf Variant.

Drie- en viercilinders

Bij de marktintroductie is de i30 Wagon verkrijgbaar met een 1.0 T-GDI benzinemotor (120 pk) met drie cilinders, een viercilinder-benzine (140 pk) met een slagvolume met 1,4 liter slagvolume en diesels van 1,6 liter met 95 tot 136 pk. De i30 Wagon beleefde begin maart zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève 2017.

EXPO HAARLEMMERMEER

Autovisie Cars & Coffee XXL wordt op zaterdag 27 mei 2017 gehouden op de Expo Haarlemmermeer aan de Stelling 1 in Vijfhuizen. De hekken gaan om 10.00 uur openen. Kijk voor meer informatie op www.carsandcoffee.nl. Tot de primeurs behoren onder andere de Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Insignia Sports Tourer, de Opel Ampera-e, Seat IbizaVolkswagen Arteon en Renault Koleos voor het eerst op een Nederlands auto-evenement.