Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 25 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Nationaal debuut Renault Koleos tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL

Het is eindelijk zover, de Renault Koleos komt op de Nederlandse markt. Voor begin volgende maand staat het showroomdebuut van Renaults derde SUV in het huidige programma gepland, maar de nationale première van de Koleos heeft tijdens Autovisie Cars and Coffee XXL plaats.

1-Renault-KoleosDe Koleos werd alweer een jaar geleden op de autoshow in het Chinese Peking voor de eerste maal gepresenteerd. Toen al liet de Nederlandse importeur weten dat de verkoop in ons land pas voor het tweede kwartaal van 2017 stond gepland. Een week na de officiële onthulling tijdens Autovisie Cars and Coffee XXL komt Renaults grootste SUV bij de dealer te staan.

Zuid-Korea

Met de nieuwe Koleos heeft Renault meer rekening gehouden met de wensen van de Europese consument dan bij de eerste generatsie het geval was. Het origineel was dan ook een volledige ontwikkeling van Renault Samsung Motors uit Zuid-Korea, dat tevens de productie voor zijn rekening nam. Dat de verkoop in Europa bijzaak was, blijkt ook uit de verkoopcijfers. Van de magere 300.000 verkochte eenheden werd minder dan 30% in Europa afgezet. De grootste markt was China waar 135.000 stuks zijn afgeleverd.

renault_koleos_7Talisman

De SUV werd door de Franse autobouwer parallel aan de Talisman ontwikkeld, waarbij ditmaal het Franse moederbedrijf een belangrijke stem in de ontwikkeling had. De designafdeling heeft een 4,67 meter lange en 1,84 meter brede SUV neergezet. Het platform kent een wielbasis van 2,71 meter. Binnen deze maatvoering is ruimte voor 5 personen en 624 liter aan bagage. Wie de achterbank wegklapt kan bijna 2.000 liter aan spullen meenemen. Voorin hangt alleen een dieselmotor. Wie een benzinekrachtbron wenst, dient geduld te hebben. In eerste instantie is er alleen keuze uit een 1.6-diesel met 130 pk en een 175 pk sterke 2.0-viercilinder. De prijslijst start bij € 42.790,-. De orderboeken zijn reeds geopend.

Expo Haarlemmermeer

Autovisie Cars & Coffee XXL wordt op zaterdag 27 mei 2017 gehouden op de Expo Haarlemmermeer aan de Stelling 1 in Haarlemmermeer. De hekken gaan om 10.00 uur openen. Kijk voor meer informatie op www.carandcoffee.nl. Naast de Renault Koleos staan ook de Opel Insignia Sports Tourer, de Opel Ampera-e, Seat IbizaVolkswagen Arteon en Hyundai i30 Wagon voor het eerst op een Nederlands auto-evenement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Nationaal debuut Renault Koleos tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL
Sluiten