Autovisie
Autovisie Nieuws 22 apr 2020

Alpine-fabriek Dieppe nog niet zeker van productie volgend model

Voorlopig moet de Alpine-fabriek in het Franse Dieppe zich richten op de bouw van de overheerlijke A110, maar intern kijkt moederbedrijf Renault al naar de volgende stap. De vraag is of ook die nieuwe Alpines in de aloude Alpine-faciliteit het levenslicht zullen zien.

In de Franse media zegt Patrick Marinoff, de in september 2019 aangestelde managing director voor Alpine, dat er naar de toekomst van Alpine wordt gekeken. Volgens de Duitser is nog niet bepaald welke richting het merk op gaat. Maar voor welke strategie Alpine ook kiest, de fabriek in Dieppe is er klaar voor om het nieuwe model te gaan bouwen. Dat geeft de voormalige verkoopdirecteur van AMG aan.

Alpine A110

Idee SUV van Alpine niet nieuw

Het management vindt het echter niet vanzelfsprekend dat de productie van een volgend type in Dieppe plaatsvindt. Logisch, want eerst moet het weten wat het volgende type wordt. Van de sportcoupé maakt het bedrijf enkele duizenden stuks op jaarbasis en dat in verschillende uitvoeringen. De complete fabriek draait op de Alpine A110. Mocht Renault besluiten om onder Alpine een SUV te lanceren, een idee dat al voor de marktintroductie van de A110 bestaat en door Autovisie wereldkundig werd gemaakt, dan gaan de productievolume in een keer met tienduizenden stuks omhoog. Is Dieppe daarop berekend? In het verleden maakte de fabriek ook de Renault Clio RS en Espace, die in hogere volumes werden gemaakt.

VIDEO: ZO KEERDE ALPINE TERUG

SUV moet rijdeursauto worden

Patrick Marinoff zegt dat de fabriek de SUV kan maken. Ook hij ziet een dergelijk model voor Alpine wel zitten. Het is een van de twee richtingen waarover het management momenteel nadenkt. Hoewel Alpine van oudsher een sportwagenmerk met producten als de A110, de A310 en A610 is, verdedigt Marinoff de SUV door te zeggen dat in die naamgeving de S van Sport zit. In de Franse pers stelt de Alpine-baas dat het een echte rijdersauto moet worden. Op welke termijn de sportwagentak van Renault zijn keuze voor de toekomst wereldkundig maakt, is niet bekend. Voorlopig lanceert het label verschillende uitvoeringen van de A110.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.