Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Abarth vernieuwt hele 595/695-reeks

Je kunt zeggen van de Fiat 500 wat je wilt, maar het design van de compacte Italiaan is echt tijdloos. Elf jaar na zijn introductie kan hij qua looks nog steeds meekomen. Toch vond Fiat het tijd voor een update. Van de Abarth-modellen wel te verstaan…

Er zijn vijf modellen, beginnend bij de Abarth 595 en 595 Pista. Die halen respectievelijk 145 en 160 pk uit een 1,4 liter viercilinder turbomotor. De 595 Pista is de nog sportievere variant van de 595 en is uitgerust met een Record Monza-sportuitlaat, stuggere dempers en een telemetriesysteem, waarmee je je prestaties op het circuit kunt analyseren.

Brembo-remmen

Boven de 595 Pista staat de 595 Turismo. Die is 5 pk sterker, maar vooral luxer aangekleed dan de Pista, met onder meer leren bekleding in het interieur. De 595 Competizione is 180 pk sterk, zit in 6,7 seconden op 100 km/h, heeft Brembo-remmen om de snelheid weer van zich af te schudden en is optioneel te bestellen met een sperdifferentieel. Speciaal voor de 595 Pista en Competizione heeft Abarth de Adrenalina Green in het leven geroepen.

Hout en leer

De koning, keizer, admiraal van de Abarth-reeks is de 695 Rivale, die eveneens 180 pk aan het asfalt brengt. Hij is in samenwerking met jachtenbouwer Riva ontwikkeld en uitgevoerd in twee kleuren: Evening Blue en Shark Grey. In de cabine vinden we veel hout en leer. Hoeveel de nieuwe Abarths in Nederland gaan kosten en wanneer ze op de markt komen, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.