Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Honda levert Neo Classic-kit voor S660

Japanse automerken houden de leukste modellen op de thuismarkt, zoals de Honda S660. Het sportwagentje in het kei car-segment is van zichzelf al leuk, maar heeft van zijn makers nu een bijzondere bodykit gekregen. Dit is de Honda S660 Neo Classic.

Honda S660 Neo Classic

Hij stond twee jaar als studiemodel op de autoshow van Tokio. De reacties erop waren zo positief dat Honda de Neo Classic nu in productie neemt. Althans, niet als volledige auto, maar als pakket met carrosseriedelen. In Japan kunnen S660-bezitters de Neo Classic-kit bestellen voor 1.296.000 Yen. Dat lijkt veel en is eigenlijk nog best veel als je het omrekent. Het pakket kost 10.000 euro.

Iedere kleur mogelijk

Het bestaat uit ongespoten panelen. Kopers kunnen hun Neo Classic dus iedere kleur geven die ze maar willen. De carrosseriedelen, koplampen en achterlichten kunnen overigens alleen gemonteerd worden op een S660 zonder actieve spoiler, mistlampen en parkeersensoren. Het is mogelijk om zelf de Neo Classic-onderdelen te plaatsen, maar een Honda-dealer kan het ook doen. De auto wordt dan gecertificeerd als S660 Neo Classic.

Achterwielaandrijving

De Honda S660 werd in 2015 geïntroduceerd. Het speeldingetje heeft een middenmotor, achterwielaandrijving en een gewichtsverdeling van 45 procent voor en 55 procent achter. De S660 weegt 830 kilogram en heeft een 64 pk en 104 Nm leverende driecilinder turbo aan boord. Hij kan worden uitgerust met een handgeschakelde zesbak of een zeventraps CVT. Die laatste voegt 20 kilogram aan het wagengewicht toe.

Honda S660

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.