Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 6 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Lister LFP aast op titel snelste SUV ter wereld

Lamborghini moet weer aan de bak, want de Urus dreigt zijn titel van snelste SUV ter wereld kwijt te raken. Volgens Lister haalt deze LFP – een opgepompte Jaguar F-Pace – een top van ruim 320 km/h.

lister 1

De Lister LFP volgt op de LFT-666 (die eerst zo gaaf Thunder heette), een 675 pk sterke Jaguar F-Type met een nieuw interieur, exterieur en een aangepast onderstel. De LFP is natuurlijk gebaseerd op de F-Pace, maar onderscheidt zich duidelijk met nieuwe bumpers, wielkastverbreders, zijskirts en enorme lichtmetalen wielen met daarachter opgewaardeerde remmen.

Supercharged V8

Lister vertelt niet welke motor er onder de kap ligt, maar dat is ongetwijfeld de supercharged 5,0 liter V8 van de Jaguar F-Pace SVR, waarin de motor een vermogen van 550 pk levert. In de LFP is dat opgeschroefd naar maar liefst 680 pk. Volgens Lister gaat de monsterlijke SUV in 3,5 seconden naar 97 km/h (60 mph) en haalt hij een top van boven de 320 km/h.

Maximaal 250 stuks

Overigens is de LFP nog niet de snelste SUV ter wereld, want het model bestaat alleen op computertekeningen. Lister wil maximaal 250 exemplaren gaan bouwen en zegt al orders te hebben. In het Verenigd Koninkrijk gaat de Lister LFP zo’n 140.000 pond (155.000 euro) kosten, maar in Nederland kost de Jaguar F-Pace SVR al 165.000 euro, dus gaat de Lister daar zeker overheen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.