Autovisie
Autovisie Nieuws 2 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom je (niet) de Lamborghini Revuelto wil

Lamborghini trok afgelopen week het doek van de Revuelto. De plug-in hybride supercar is de opvolger van de Aventador. Maar waarom zou je dit model willen?

De onthulling van de Revuelto verliep niet geheel volgens plan. Al voor de introductie waren er beelden te zien.

Vijf redenen waarom je (niet) de Lamborghini Revuelto wil

Het te vroeg uitlekken is natuurlijk geen reden waarom je de auto niet wil. Echter, er zijn wel andere redenen te bedenken. Autovisie selecteert vijf redenen waarom je (niet) de Lamborghini Revuelto wil.

1. De eerste Lamborghini plug-in hybride

De Lamborghini Revuelto is de eerste echte plug-in hybride van het merk. Naast dat er een brandstofmotor in de auto te vinden is, heeft de Italiaan drie elektromotoren. Om de accu op te laden, kan je de supercar aan de stekker hanger. Het is dus de eerste met een stekker!

2. Een heerlijke V12

Ondanks de stekker ligt er nog steeds een 6,5-liter V12 onder de motorkap. Sterker nog, er zitten niet eens turbo’s op het uitlaatspruitstuk geschroefd. Nog steeds een echte Lamborghini dus!

Lamborghini Revuelto, plug-in hybride, eerste
(Afbeelding: LamborghiniMedia)

3. Extreem snel

De V12 en 3 elektromotoren leveren samen 1.015 pk. Met dit vermogen sprint de supercar van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,5 seconden. De topsnelheid ligt boven de 350 kilometer per uur.

4. Elektrisch rijden zit er niet in

Dit punt klopt feitelijk niet helemaal. De Lamborghini Revuelto kan namelijk 10 kilometer elektrisch rijden. Dat is echter heel erg weinig. De elektromotoren gebruik je meer om het maximale vermogen te halen. Elektrisch rijden zal in praktijk bijna nooit gebeuren. Logisch, met zo’n heerlijke V12!

Lamborghini Revuelto, plug-in hybride, eerste
(Afbeelding: LamborghiniMedia)

5. Duur en minder puur

Hoe je het ook wendt of keert, de Lamborghini Revuelto is door zijn elektronische hulp een minder raszuivere Lamborghini dan zijn voorganger, de Aventador. Daarbij kan je een Lamborghini Aventador ‘al’ tussen de 300 en 400 mille kopen als occasion. De plug-in hybride wordt naar verwachting veel duurder, zo’n 7 ton. Ga je dan liever voor de Aventador of de nieuwe Revuelto?

Lamborghini Revuelto, plug-in hybride, eerste
(Afbeelding: LamborghiniMedia)

Koop dan! Want met deze V12-racewagen mag jij de openbare weg op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.