Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 31 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

ABT RS5-R Sportback: 530 pk en gelimiteerd tot 50 stuks

Is 450 pk in een Audi RS5 niet genoeg? Dan moet u even aankloppen bij ABT. De VW en Audi-tuner komt namelijk met de extreem gelimiteerde ABT RS5-R Sportback. Deze produceert 530 pk en heeft allerlei extra’s waardoor hij nog beter op de weg ligt.

ABT RS5-R Sportback

Audi levert met de RS-auto’s alles behalve slechte auto’s af. Toch zijn er altijd mensen die vinden dat het beter kan. Die mensen voornamelijk bij ‘s werelds grootste Volkswagen en Audi-tuner ABT. De dames en heren aldaar verbeteren keer op keer de dikste Audi’s. Dit keer pakten ze extra uit met de ABT RS5-R Sportback, een tot 50 stuks gelimiteerde super-RS5.

80 paardenkrachten

Om te beginnen produceert de 2,9 liter V6 met twee turbo’s geen 450 pk en 600 Nm meer. ABT verving de ECU van het blok voor een AEC (ABT Engine Control) en liet de V6 vrijer ademen door een ABT-in- en uitlaatsysteem.  Als laatste werd de koeling verbeterd met als eindresultaat 80 paardenkrachten en Newtonmeters winst. Dat houdt in dat de ABT RS5-R Sportback het moet doen met 530 pk en 680 Nm.

ABT RS5-R Sportback

Maar als je een gelimiteerde sportwagen op de markt brengt kom je niet weg met wat motorische verbeteringen. De auto moet hier wel mee om kunnen gaan. Daarom verving ABT de ophanging voor een van eigen makelij: ABT height-adjustable suspension springs. Daarbij werden ook nog speciale stabilisatoren op de voor- en achteras geschroefd.

Koolstofvezelonderdelen

Aan de buitenkant van de auto is duidelijk te zien dat dit geen standaard Audi RS5 meer is. De Duitse tuners hebben er voldoende glimmende koolstofvezelonderdelen op geschroefd om dit duidelijk te maken. De hele auto is voorzien van een extra dikke ABT-bodykit waaronder grote 21 inch ABT SPORT GR-velgen liggen.

Aan de binnenkant gaat het ABT-feestje door. Daar vinden we overal logo’s en koolstofvezel. Natuurlijk is ook op meerdere plekken het RS5-R-logo geplaatst. Deze is overigens ook in de grille verwerkt.

ABT RS5-R Sportback

 

Mocht u deze auto willen aanschaffen, dan dient u met enige haast aan te kloppen bij ABT. De Duitsers geven aan dat hun vorige gelimiteerde auto, de RS4+, ook razendsnel verkocht was. De ABT RS5-R Sportback is vanaf eind juli leverbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.