Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 31 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Porsche 935 alweer te koop aangeboden voor €1,5 miljoen

Porsche liet vorig jaar weten dat het de Porsche 935 ‘Moby Dick’ Clubsport weer ging bouwen. Er komen er maar 77 van en ze zijn allemaal al verkocht. Op één na dan, want iemand biedt zijn 935 te koop aan.

Porsche 935

Als eerbetoon aan de klassieke Porsche 935/78 bouwt Porsche 77 nieuwe edities. Deze zijn gebaseerd op de 911 GT2 RS. Dat houdt dus in de speciale auto er wel uitziet als een klassieker, maar dat onderhuids zeker niet is. Zo bestaat de carrosserie uit CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer), oftewel met koolstofvezel verstevigd kunststof . Ook heeft hij LED-verlichting rondom en komen de zijspiegels van de 911 RSR. We schreven al eerder over de gelimiteerde auto, voor meer informatie hierover kunt u dit artikel lezen.

77 stuks

Porsche heeft elk van de 77 stuks een prijskaartje van meer dan zeven ton (€ 701.948) exclusief belastingen meegegeven. Dat weerhield de kopers niet, want ze waren binnen no-time uitverkocht. Toch heeft een van de eigenaren blijkbaar spijt van zijn beslissing (of hij wil wat extra centen verdienen). De beste man biedt zijn Porsche 935 nu alweer aan voor een niet misselijke 1,5 miljoen euro.

Let wel, het gaat hier om een zogenoemd ‘build slot‘ wat inhoudt dat de auto nog gemaakt moet worden. Het is een bewijs dat recht geeft op een auto. Maar het heeft wel als extra voordeel dat de nieuwe eigenaar zijn 935 nog kan voorzien gewenste opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een bijrijdersstoel. De koper moet wel snel zijn, want de gelimiteerde Porsche rolt op 19 juli al van de band.

Racewagen

Als de auto eenmaal is afgeleverd kan de kersverse eigenaar er maar weinig mee. Het gaat hier om een niet-gehomologeerde racewagen wat inhoudt dat hij niet de weg op mag. Ook mag hij ook niet meedoen aan officiële races. Het enige dat overblijft is meedoen aan speciale evenementen of trackdays.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.