Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 10 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi RS3 met 500 pk bestaat dankzij ABT

Vierhonderd pk in een relatief kleine hatchback is natuurlijk net niets. Daarom namen de Duitsers van ABT de Audi RS3 onder handen en gaven hem 500 pk.

Hot hatches worden met de dag heter. Waar er vroeger gestreden werd met minder dan 200 pk, ligt het vermogen van sommige hete kleine autootjes nu al rond of boven de 400 pk. En dat zelfs uit een tweeliter vierpitter. Het is eigenlijk ongelofelijk genoeg, maar er zijn altijd mensen die meer willen en meer kunnen. Die mensen werken vermoedelijk bij Duitse tuner ABT, want die namen geen genoegen met de 400 paarden en 480 Nm in de Audi RS3 Sportback.

ABT vond 500 pk en 570 Nm beter passen bij de toch al snelle Duitser. Maar om tot dat getal te komen was er wat werk nodig. Zo vervingen de heren onder andere de intercooler en de uitlaat voor versies die wat meer aankunnen. Daarna bewerkten ze ook nog de software van de ECU van de 2,5-liter vijfpitter.

Sprint

Het resultaat van al dat werk mag er zijn, want de RS3 doet een sprint van 0 naar 100 km/h binnen 3,7 seconden. Ook is de gelimiteerde topsnelheid van 250 km/h (optioneel 280 km/h) verwijderd en ligt de top nu op net geen 300 km/h (299 km/h om precies te zijn).

Naast de motorische upgrade heeft ABT zich ook bezig gehouden met het uiterlijk van de RS3. Deze ziet er van nature ietwat tammetjes uit voor het monster dat het eigenlijk is. Dat is zeker niet het geval met de door ABT aangepakte versie. Deze heeft een erg dikke bodykit en enorme velgen gemonteerd gekregen. Mocht het toch nog niet duidelijk zijn dat het hier om een speciale Audi RS3 gaat, dan heeft ABT voor de zekerheid zijn logo’s maar overal op de auto geplakt.

Mocht jij je nu afvragen waarom er geen beelden van het interieur getoond worden, dat komt doordat ABT dit altijd op verzoek van de klant aanpakt. Hierbij geldt doorgaans dat alles mogelijk is naargelang de diepte van de zakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.