Zoek artikelen en videos op merk

Ford S-Max test, nieuws, prijs en meer

Ford S-Max: ruimtewonder en MPV bij uitstek. De S-Max is een MPV die door het Amerikaanse Ford concern wordt aangeboden sinds 2006.

De tweede generatie werd in 2014 geintroduceerd op de Salon van Parijs. In Nederland wordt het model niet meer officieel verkocht; vanwege een tegenvallende marktvraag en de verschuiving van de voorkeur van consumenten van MPV modellen naar crossovers en SUV’s.

Compacte afmetingen van de Ford S-Max

Met een lengte van 4,8 meter, een breedte van 1,92 meter en een hoogte van 1,66 meter valt de S Max in de zogeheten K categorie. Het gewicht van de auto bedraagt 1.645 kilo. Het verbruik van de uitvoering met 1,5 liter viercilinder benzinemotor bedraagt gemiddeld 1 liter op 15,4 kilometer. De aandrijving geschiedt standaard op de voorwielen. De S Max beschikt standaard over voorwielaandrijving maar kan eveneens met vierwielaandrijving worden geleverd en het schakelen gebeurt middels een handbak met zes versnellingen of optioneel een 8 traps automaat.

AFMETINGEN LAADRUIMTE

De inhoud van de bagageruimte bedraagt 285 liter maar met neergeklapte achterbank kan er in totaal tot wel 2.200 liter bagage vervoerd worden.

Concurrenten van de S-Max

De Ford S-Max opereert in een segment dat steeds kleiner wordt qua omvang. De vraag van consumenten heeft zich verschoven ten faveure van SUV en crossover modellen. Er is ook intern concurrentie; de Galaxy is eveneens een grote MPV. De Volkswagen Touran en Sharan zijn tevens MPV modellen en de Opel Zafira is dat eveneens. De BMW 2 serie wordt ook gerekend tot de categorie MPV modellen.

Euro NCAP

De S-Max scoort vijf sterren, de maximale score, bij de crashtest van Euro NCAP. Standaard is het model voorzien van vele veiligheidsfeatures zoals Cross Traffic Alert dat een waarschuwingssignaal geeft als een ander voertuig de dode hoek binnenrijdt. Verder zijn er een actieve parkeerassistent en een snelheidsassistent die de snelheid automatisch aanpast aan de geldende maximaal toegestane snelheid op de route.

Andere modellen van Ford

Het van oorsprong Amerikaanse Ford concern produceert een grote verscheidenheid aan modellen. De Ka is het instapmodel, terwijl de Fiësta bedoeld is voor degene die op zoek is naar een kleine stadsauto. De Focus concurreert met de populaire Volkswagen Golf en de Mondeo opereert in het segment van de zakelijke limousine’s. Met de EcoSport, Kuga en Edge heeft men drie sterke troeven in het MPV, SUV en crossover segment. De Mustang, tenslotte, is een sportwagen, die verkrijgbaar is als tweedeurs coupe en als tweedeurs cabriolet. De Ford GT is een hypercar die in een beperkte oplage wordt gebouwd.