Isabel Michelotti
Isabel Michelotti Gesponsord 7 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

3 redenen waarom een SUV ideaal is voor zakelijk rijden

Een SUV is een ideale gezinsauto – ruimte, ruimte, ruimte! – maar niet voor niets kiezen steeds meer ondernemers voor dit model als zakelijke auto. De nieuwste SUV’s, zoals de elektrische ID.4 van Volkswagen, brengen namelijk een groot aantal voordelen met zich mee.

De SUV (Sports Utility Vehicle) is ooit ontworpen als terreinwagen voor ruwe wegen, maar tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Niet zo gek, want een SUV biedt niet alleen veel bagageruimte, maar rijdt zeer comfortabel en heeft vaak ook nog de ‘klassieke’ offroad-functionaliteiten, zoals vierwielaandrijving. Volkswagen heeft een aantal heel fijne modellen, maar met name de ID.4 is ideaal is voor zakelijke rijders. Drie redenen waarom wij overstag zijn:

1 Veel bagageruimte: perfect voor klantbezoek

Voor een ondernemer is een auto met veel (bagage)ruimte een zegen. Of je nu met je koopwaar langs klanten rijdt voor presentaties, vaak afspraken op verschillende locaties hebt of bijvoorbeeld als fotograaf het land doorkruist en veel apparatuur bij je hebt: het is heel wat waard als je je geen zorgen hoeft te maken of je alles wel in de auto krijgt.

Met de ID.4 weet je in ieder geval zeker dat je genoeg ruimte hebt. Doordat het accupakket in de bodem van de ID.4 is verwerkt, heb je extra veel bagageruimte én zitplaats tot 5 personen: ideaal als je besluit te carpoolen. Goed om te weten: als je nóg meer spullen hebt te vervoeren, kan deze auto een aanhanger tot 1000 kilo trekken – vrij uniek voor een elektrische auto.

2 Elektrisch rijden in een SUV zonder concessies

Een beetje ondernemer denkt tegenwoordig duurzaam. Een elektrische auto is dus eigenlijk een must. Maar dan wel graag één waarin je niet hoeft in te leveren op prestaties. Met de ID.4 rijd je tot 344 zuinige kilometers en met de speciale Pro-uitvoering zelfs tot 520 kilometer.

Het design van een elektrische auto heeft een groot effect op de actieradius: hoe lager de luchtweerstand, hoe langer je kunt rijden zonder tussentijds op te hoeven laden. De ID.4 is daarom ontworpen met veel vloeiende, aerodynamische vormen en inliggende deurgrepen. Typisch Volkswagen. De actieradius wordt daarnaast vooral beïnvloed door je eigen rijstijl: iets langzamer rijden scheelt bijna niets in reistijd, maar enorm in verbruik. Met de juiste tips vergoot je de actieradius al enorm.

SUV
Bron: Volkswagen

3 Professionele uitstraling: van alle gemakken voorzien

Als ondernemer is je auto vaak een verlengstuk van je bedrijf. Je wil een zekere professionaliteit uitstralen en het liefst wil je dat je SUV jou ‘op je wenken bedient’. De ID.4 doet precies dat: met je stem bestuur je de routeplanner, je playlists, podcasts en de telefoon. Slimme IQ.Light LED Matrix koplampen passen zich automatisch aan op de weg waar je op rijdt, de snelheid en je tegenliggers, zodat je in iedere situatie optimaal zicht hebt.

Indruk maken op klanten? Loop dan na afloop van een afspraak nog even samen richting de ID.4. Zodra jullie de auto naderen, gaan alle lampen aan. Dat is nog eens een warm welkom. Ook handig als je op een donker parkeerterrein je auto kwijt bent. De ID.4 denkt met je mee: zodra je in de buurt van de auto komt, herkent -ie je sleutel en openen de deuren zich vanzelf. Wel zo fijn als je met je handen vol spullen staat en je dus niet in je broekzak hoeft te gaan vissen.

Benieuwd naar de ID.4 of de ID.4 GTX, het sportieve broertje? Klik hier voor meer informatie of stel ‘m hier direct samen.

SUV
Bron: Volkswagen

In samenwerking met Volkswagen

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.