Isabel Michelotti
Isabel Michelotti Gesponsord 9 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

NIO doet het net even anders: relaxplekken en verwisselbare accu’s

NIO is bezig aan een flinke opmars in Nederland. Het automerk heeft naast slimme EV’s – je kunt al rijden in de sedan ET7 – een aantal paradepaardjes. De eerste vestiging van het ingenieuze swapping station, waar je je accu kunt laten verwisselen, is net geopend.

NIO is na Noorwegen nu ook neergestreken in Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden. De verkoop van de eerste drie modellen is in gang gezet: naast de ET7 zijn ook de EL7 en de ET5 al te koop. De laatste twee worden begin 2023 geleverd.

Digitale passagier

De ET7, een sedan van 5,10 meter lang met een trekkracht van 653 pk, rijdt dus al rond op de Nederlandse autowegen. Je hebt bij dit model de keuze tussen een batterijpakket van 75 of 100 kWh, wat een actieradius van 445 of 580 kilometer betekent. De ET7 heeft een glazen dak en verwarmbare, geventileerde stoelen met massagefunctie voor alle inzittenden. Voor het interieur is gekozen voor onder meer rotan, een duurzaam materiaal.

Je zit overigens nooit alleen in de auto, want de virtuele assistent NOMI rijdt met je mee. Sowieso zit de ET7 vol innovatieve technologie. De auto bevat 33 sensoren en camera’s en maakt gebruik van LiDaR, dat de weg, obstakels en andere weggebruikers voor de auto scant. Dankzij NIO Autonomous Driving (NAD) kan er op termijn autonoom worden gereden op snelwegen en in stedelijke gebieden. Ook autonoom parkeren en de accu wisselen is dan mogelijk.

Accu swappen

NIO opende begin december in Tilburg het allereerste Power Swap Station in Nederland. Bij de snelste snelladers voor elektrische auto’s ben je als automobilist al gauw 20 minuten tot een half uur kwijt, voordat je weer een flinke afstand kunt afleggen. Het swappen van je NIO-accu kost je 5 minuten en dan kun je weer met een volle accu op pad.

De keuze of je de accu koopt of huurt, is helemaal aan jou. Battery as a Service (BaaS) maakt het huren van de accu in elk geval heel flexibel. Je kunt, afhankelijk van je behoeften, kiezen voor een van de accupakketten met verschillende capaciteiten. Veranderen je wensen en heb je behoefte aan meer of minder capaciteit? Dan kun je swappen!

Het automerk wil met het Power Swap Station ook een bijdrage leveren aan de verduurzaming van ons land. Het station kan in de toekomst piekstroom opslaan wanneer er meer wordt opgewekt dan verbruikt. Die stroom kan op een later moment – wanneer er behoefte aan is – worden teruggeleverd aan het net. In 2023 moeten er zo’n 120 batterijwisselstations in Europa zijn.

Innovatief abonnementsmodel

Om het gebruik van elektrische auto’s nog meer te stimuleren, werkt NIO met een innovatief abonnementsmodel. Met een flexibel abonnement wissel je zo vaak van auto als je wilt. Kies je voor een vast contract (tegen een lagere, maar vaste prijs)? Dan selecteer je eenmalig je NIO.

NIO Subscription komt compleet met uitgebreide verzekering, onderhoud en service, af te sluiten voor 1 tot 60 maanden. Zo kun je de auto rijden die op dat moment het beste op jouw wensen aansluit.

Relaxplekken en lifestyle

NIO pakt zaken dus graag anders dan anders aan en is meer dan een automerk. Zo zijn er over de hele wereld verschillende NIO Houses: plekken waar je kunt relaxen, werken, een kopje koffie kunt drinken en waar zelfs je kinderen zich kunnen vermaken. De eerste vestiging in Nederland moet volgend jaar in Rotterdam de deuren openen, daarna volgt Amsterdam.

In het NIO House kun je ook terecht voor de designs uit de lifestylecollectie NIO Life. Meer dan vijfhonderd designers van over de hele wereld leveren hier ontwerpen aan. Van een waterfles en een tassencollectie tot circulaire mode: kleding gemaakt van autogordels en/of airbags. Je kunt je dus, als je wilt, compleet onderdompelen in de wereld van je favoriete automerk!

De NIO ET7 is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Boek een proefrit bij NIO en ervaar hem zelf.

In samenwerking met NIO

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.