Isabel Michelotti
Isabel Michelotti Gesponsord 17 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe banden van Goodyear bieden ultieme veiligheid in álle seizoenen

Of je nu in je eentje in de auto zit op weg naar je werk, of met je hele gezin op vakantie gaat; veiligheid gaat boven alles. Daarbij moet je blindelings kunnen vertrouwen op je autobanden. Die vormen immers het fundament van je auto en zijn de basis voor veilig rijden. Producent Goodyear heeft dat goed begrepen.

Goodyear staat erom bekend zijn banden steeds opnieuw te perfectioneren. Hun gloednieuwe Vector 4Seasons Gen-3, nu verkrijgbaar, is een vierseizoensband waarop je het hele jaar door stevig grip op de weg houdt, ook als je een sportieve rijstijl hebt. Dat betekent geen bandenwissels meer – dus of je nu op stedentrip gaat of op het laatste moment besluit een weekend te gaan skiën; je auto is er klaar voor.

Perfect alternatief voor winterbanden

Onder de 7 graden zijn winterbanden weliswaar optimaal, maar vierseizoenenbanden zijn voor de tamelijk zachte Nederlandse winters een perfect alternatief. Het befaamde 3-Peak Mountain Snowflake symbool op de band bevestigt dat Vector 4Seasons Gen-3 zeer sneeuwbestendig is: deze revolutionaire band bijt zich krachtig vast in de sneeuw dankzij het hoge aantal dwarsgroeven in het midden van het loopvlak. Hierdoor presteert deze derde generatie van de band nog eens 5% beter op witte wegen dan de vorige generatie. Maar niet alleen op sneeuw wekt de band vertrouwen: op ieder denkbaar soort wegdek zijn ligging en grip optimaal. 

De nieuwe banden van Goodyear bieden ultieme veiligheid in álle seizoenen

Nieuwe generatie overtreft de vorige

De reden dat deze vierseizoenenbanden een nóg betere prestatie leveren, is dat de op twee na grootste banden- en rubberproducent ter wereld er telkens in slaagt om zichzelf te overtreffen. “De voorganger van dit model, de Vector 4Seasons Gen-2, heeft meer prijzen gewonnen dan welk ander merk dan ook,” zegt Mike Rytokoski, Vice-President en Chief Marketing Officer van Goodyear Europe. “Maar onze designers en ingenieurs hebben de lat toch nog maar eens hoger gelegd. Niet eenvoudig, maar met succes!”

Voor welke auto is een vierseizoenenband geschikt?

Door het enthousiasme omtrent vierseizoenenbanden rijst de vraag of deze beter zijn dan winter- en zomerbanden. Dat is niet per se het geval. Goodyear is zelf voorstander van het gebruiken van zomer- en winterbanden. “Vierseizoenenbanden zijn perfect voor automobilisten van kleine tot middelgrote auto’s, met een verhoudingsgewijs lager jaarlijks kilometrage. De afwisseling van zomer- en winterbanden is niet voor iedereen ideaal. Een vierseizoenenband kan dan een goede oplossing bieden”, laat de bandenspecialist weten. Bovendien ziet Goodyear in toenemende mate een groeiende marktvraag naar vierseizoenenbanden met grotere velgdiameters zoals 17, 18 en 19”, wat erop duidt dat ook SUV-rijders zijn gecharmeerd van de band.

Grip op het weer: veiligheid boven alles

De populariteit van vierseizoenenbanden neemt de laatste jaren dus gestaag toe. In heel Europa is de markt voor vierseizoenenbanden sinds 2010 zelfs vervijfvoudigd. Logisch, gezien het grote aantal voordelen dat dit segment banden biedt: veiligheid in alle weersomstandigheden, een uitstekend remvermogen, buitengewone grip op een nat wegdek en voortreffelijke remcapaciteiten op een droge ondergrond.

De wetenschap dat je banden geschikt zijn voor iedere spontane autorit is een geruststellend gevoel. En dan is het extra fijn dat je zeker weet weet dat je auto met deze banden nog betere prestaties levert op sneeuw en op een nat én een droog wegdek.

De nieuwe banden van Goodyear bieden ultieme veiligheid in álle seizoenen
Snow Grip Technology

Aquaplaning en sneeuw

Goodyears Dry Handling-technologie ligt aan de basis van sterke loopvlak- en schouderblokken, die de vervorming van de band bij zware manoeuvres verminderen. Dit zorgt ervoor dat ook de remprestaties op droog wegdek 5% beter zijn geworden.

Bovendien bereikt de Vector 4Seasons Gen-3 Goodyears speciale Aqua Control-technologie een indrukwekkende weerstand tegen aquaplaning. Diepe en brede groeven zorgen hierbij voor een betere waterverspreiding.

Vind je het dus vervelend om twee keer per jaar je banden te moeten omwisselen, maar wil je onder alle weersomstandigheden grip op de weg houden? Dan is deze generatie vierseizoensbanden van Goodyear een uitstekende keuze.

In samenwerking met Goodyear

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.