Isabel Michelotti
Isabel Michelotti Gesponsord 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Fabels en feiten: elektrisch rijden in de praktijk anno 2021

Elektrisch rijden is de toekomst, dat is ondertussen wel duidelijk. De technologie is de afgelopen jaren in rap tempo ontwikkeld. Dat heeft ook een keerzijde: vaak zingen er nog een hoop fabels rondom het elektrisch rijden rond. Beperkingen die niet meer gelden, vooroordelen die niet kloppen.

Hoe ver kun je nu echt rijden met een ‘EV’ en is snelladen echt zo snel? Als het aan Shell ligt nemen we al die onzekerheid weg en cruise je binnenkort met je elektrische auto naar Zuid-Frankrijk in plaats van met je oude diesel.

Elektrisch rijden

Een belangrijk element van elektrisch rijden is de beschikbaarheid van laadpalen, want niet iedereen heeft namelijk de mogelijkheden om thuis te laden. Daarbij is de nummer 1 drempel voor autorijders die een elektrische bolide overwegen: kan ik wel op genoeg plekken in het (buiten)land snelladen?

Om die onzekerheid weg te halen en het elektrisch rijden aantrekkelijker te maken is Shell bezig een landelijk dekkend netwerk van snelladers uit te rollen in Nederland. Niet voor de toekomst, maar voor nu. Maak kennis met Shell Recharge.

Altijd een snellader in de buurt

Als (toekomstige) elektrische rijder zit je hoofd vol met vragen voordat je op pad kan. Vragen zoals ‘waar kan ik laden?’ ‘hoe snel laad ik mijn auto op’, ‘is het laden duur en ben ik eigenlijk wel milieuvriendelijk bezig?’. Uiteindelijk zijn de antwoorden daarop snel gevonden.

Shell belooft met haar Recharge-netwerk een hoop: er zijn al bijna tweehonderd snellaadpunten beschikbaar op Shell-stations, verspreid over zo’n tachtig locaties in heel Nederland.

En met een handige abbonementsvrije laadpas (of je smartphone) kun jij, bij de 160 of 175 kW snelladers van Shell Recharge, voor een prikkie de meeste elektrische auto’s met snellaadfunctionaliteit in twintig minuten opladen van twintig naar tachtig procent. Met deze laadpas kun je bovendien terecht bij een enorm netwerk van laadpalen in heel Europa.

Shell Recharge-snelladers

Het unieke van de Shell Recharge-snelladers? De stroom van Shell Recharge-snelladers op Shell-stations is 100% groen en afkomstig van Eneco Hollandse Wind. Mooi meegenomen. Dat klinkt op papier natuurlijk geweldig, maar is dat in de praktijk net zo handig als Shell belooft?

Wij gingen op onderzoek uit om zoveel mogelijk vragen en vooroordelen rondom het elektrisch rijden te tackelen. Het resultaat check je in de bovenstaande video!

Meer weten over Shell Recharge? Hier lees je er meer over.

In samenwerking met Shell

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.