Coen Grutters
Coen Grutters Extra 9 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kost het vervangen van je remblokken en remschijven

Een piepend geluid of trillingen tijdens het remmen? Dan kan het zijn dat je remblokken aan vervanging toe zijn. Maar wat kost een nieuw setje remblokken, remschijven en een beetje verse remvloeistof je eigenlijk?

We hoeven je hier niet op een belerend toontje te vertellen hoe belangrijk veilige remmen zijn. Remmen slijten weg en als ze bijna op zijn, is het wel of niet vervangen geen keuze.

Hoe lang gaan remblokken en remschijven mee?

Zowel je remschijven als je remblokken slijten, maar je blokken zijn van een ander materiaal en slijten daarom sneller weg. De levensduur hangt uiteraard af van je rijstijl en het type remblok, maar ga uit van zo’n 40.000 tot 60.000 kilometer. Remschijven houden het langer vol. Reken op zo’n 100.000 kilometer.

Apk: hoe vaak moet mijn auto gekeurd worden en wat kost het?

Erg geldt een uitzondering voor keramische remschijven, die vrijwel nooit vervangen hoeven te worden. Nadeel: ze kosten een godsvermogen. Zo vraagt BMW voor één enkele keramische remschijf voor een M8 maar liefst 5.720 euro. Oei, die wil je dus niet beschadigen.

Zoveel kost het vervangen van remschijven en -blokken

Het vervangen van een set remschijven én remblokken kost je volgens de ANWB zo’n 300 tot 600 euro per as. Hoewel het vervangen van enkel de remblokken voor een professional geen lastige of tijdrovende klus is, wordt voor dit karweitje zo’n 200 euro per as gerekend.

Remschoenen en remtrommels

Het kan zijn dat je op de achteras geen remschijven en -blokken, maar remtrommel met remschoenen hebt. Soms is het ook een combinatie, waarbij enkel de handrem nog met remschoenen werkt. De kosten van het laten vervangen van remschoenen schat de ANWB is op zo’n 250 euro per as.

Kosten voor het verversen van je remvloeistof

Het verversen van je remvloeistof, wat zeker aan te raden is als de vloeistof erg donker van kleur is, kost je gemiddeld zo’n 50 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.