Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 24 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vijf vragen aan: Espen Byrjall (Manager Nio)

Espen Byrjall komt uit Noorwegen, een land dat op kop loopt in de transitie van brandstofauto’s naar EV’s. De Noor is manager bij Nio, het merk dat je kan kennen van de swapping stations

In de rubiek ‘vijf vragen’ gaan we iedere twee weken in gesprek met een spraakmakend, belangrijk of interessant persoon binnen de autobranche. Zelfs autoliefhebbende BN’ers geven zo nu en dan een inkijkje in hun auto-levensloop.

Vijf vragen aan Espen Byrjall (Manager Nio)

De officiële benaming voor zijn functie is ‘Power & Operations Manager Nio’. Hoewel hij in het dagelijks leven druk is met elektrische auto’s, heeft hij ook liefhebberij voor jankende tiencilinders.

1. Wat was je eerste auto?

Een witte Volvo 144 met automaat. Die heb ik toen direct gestript en er een 2,3-liter turbomotor in gemonteerd om mee te gaan racen.

2. Hoe ziet je huidige wagenpark eruit?

Een Nio ES8 in de kleur Star Blue. Hij is superstil en heeft zes stoelen. Handig, want ik heb twee zoons die ik zo van elkaar kan schei-den. De ski’s kunnen makkelijk mee.

Vijf vragen aan Espen Byrjall (Manager Nio)

3. Wat is je absolute droomauto?

Ik heb ooit een van m’n droom-auto’s een week mogen rijden, een Audi R8 met de V10-motor. Er zit nog altijd een petrolhead in mij, dus ik krijg kippenvel van zulke motoren.

Vijf vragen aan Espen Byrjall (Manager Nio)
Audi R8 V10. (Afbeelding: Wheelsage)

4. Wat is je mooiste auto-herinnering?

Ik droom nog wel eens van mijn oude Ford Escort 1600 Sport met Cosworth-motor, die maar 900 kilo woog. Dat ding was echt gewel-dig, maar ik heb hem verkocht.

5. In welke auto wil je niet gezien worden?

Ik ben ruim 1,90 meter, dus ik heb moeite met echt kleine auto’s, ook omdat het er een beetje stom uitziet. Ik heb een Fiat Barchetta gehad en daarin zag ik er beter uit met gesloten dak…

Fiat Barchetta. (Afbeelding: Wheelsage)

Vijf vragen aan: Gregory Tuytens, autospecialist bij veilinghuis Bonhams

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.