Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Vijf vragen aan: Gregory Tuytens, autospecialist bij veilinghuis Bonhams

De naam Gregory Tuytens zegt je in eerste instantie wellicht niets. Echter, wanneer de naam Bonhams valt zijn de oren van liefhebbers en verzamelaars van (klassieke) auto’s gespitst. Tuytens is is autospecialist bij het op twee na grootste veilinghuis ter wereld. Autovisie Magazine gaat met hem in gesprek en stelt vijf vragen.

In de rubiek ‘vijf vragen’ gaan we iedere twee weken in gesprek met een spraakmakend, belangrijk of interessant persoon binnen de autobranche. Zelfs autoliefhebbende BN’ers geven zo nu en dan een inkijkje in hun auto-levensloop.

Vijf vragen aan: Gregory Tuytens, autospecialist bij een van de grootste veilinghuizen Bonhams

Ditmaal dus Gregory Tuytens, Motor Car Specialist bij Bonhams – zoals de officiële titel luidt. De Belg is naast expert ook een enorme autoliefhebber, getuige zijn antwoorden op de vijf vragen van Autovisie.

1. Wat was je eerste auto?

“Op 7-jarige leeftijd kreeg ik een Ford Fiesta! Daarmee reed ik op ons eigen terrein. Op mijn 18e kreeg ik een volledig gerestaureerde MGB GT in British Racing Green. Die is nog steeds in de familie.”

Vijf vragen aan, Gregory Tuytens, veilinghuis Bonhams
(Afbeelding: Wheelsage)

2. Hoe ziet je huidige wagenpark eruit?

“Alfa Romeo Giulia Sprint GT en Duetto Spider, MGA Twin Cam, Mini Cooper uit ‘64 en Porsche 928. Met een vriend deel ik een Triumph Dolomite Hillclimb racer (1937).”

(Afbeelding: Wheelsage)

3. Wat is je droomauto?

“Ik vind het moeilijk om maar één auto te noemen, want er zijn verschrikkelijk veel mooie creaties. Ik kies de Maserati 150S omdat die zo bijzonder is qua stijl, techniek, rijden, enzovoort.”

Maserati 150S
(Afbeelding: Autovisie Magazine)

4 Je mooiste autoherinnering?

“Op een 4×4-event deed ik mee met een standaard Suzuki Samurai met versleten banden. Hij bedwong de steilste helling en het moeilijkste parcours. Dat was fun!”

(Afbeelding: Wheelsage)

5 In welke auto wil je niet gezien worden?

“Ik houd van zoveel verschillende auto’s, duur of goedkoop. Maar liever word ik niet gezien in foute replica’s, zoals een PGO 356 Speedster of nagemaakte AC’s Cobra.”

PGO 356 Speedster
(Afbeelding: Autovisie Magazine)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.