Autovisie
Autovisie Extra 29 mei 2021

5 must-haves: Mercedes-Benz 600 ‘Nallinger’ Coupé, Lego R2-D2 en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Citizen X Star Wars Rebel Pilot & Trench Run horloges vanaf € 350,-

Bij horlogemerk Citizen vind je allerlei horloges, van modern tot retro. In die laatste categorie vallen ook de Rebel Pilot en Trench Run. Twee polsklokjes met een vierkant ontwerp en, zoals de namen al doen vermoeden, een flinke knipoog naar Star Wars. Beide zijn geïnspireerd op de analoog-digitale horloges waar Citizen in de jaren ’80 furore mee maakt. Gecombineerd met de vele referenties naar Star Wars maakt dit deze Rebel Pilot & Trench Run horloges een absolute must-have voor liefhebbers van retro.

Dino 246 GT PCX87 € 20,-

Uw redacteur behoort tot de groep liefhebbers die de Dino 206/246 tot de mooiste auto’s aller tijden rekent. Er bestaan al aardig wat miniaturen van deze Dino’s, in diverse schalen. Spark schijnt ’m ooit te hebben gemaakt in 1 op 87, maar deze 246 is een goede en opnieuw verrassende keuze van PCX87. Op deze foto lijken de voorruitstijlen wat te dik, maar vergeet niet hoe klein en fragiel zo’n miniatuur is. Toch mooi dat al die Dino-fans hem nu gewoon kunnen kopen, ook in H0. Hij is er ook in geel.

Mercedes-Benz 600 ‘Nallinger’ Coupé CMF € 170,-

Als je 22 centimeter weghaalt uit de wielbasis van de ‘korte’ Mercedes-Benz 600, is het nog steeds een knaap van een auto. ‘Das Haus’ deed het in 1965. Twee keer zelfs. Dr. Fritz Nallinger kreeg deze zwarte coupé bij zijn pensionering als hoofd van de ontwikkelingsafdeling. De andere, in detail afwijkend, is donkerrood en staat in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart. Iedere verzamelaar wil zoiets in de collectie. Schuco levert ‘m al in 1 op 43, CMF brengt ’m nu in 1 op 18 uit. Wunderschön!

Lego R2-D2 € 199,99

Zowel Star Wars als Lego hebben een lange geschiedenis. Iedere samenwerking tussen de twee mag dan ook zeker gezien worden als retro. Dat geldt zonder enige twijfel ook voor hun nieuwste set: R2-D2. De iconische robot was al als bouwset te verkrijgen, maar nu is er een nieuwe versie vol prachtige details en extra’s. Het in elkaar zetten is wel een flinke uitdaging. Deze R2-D2 bestaat namelijk uit 2314 steentjes. Als je deze allemaal op de juiste plaats zet, eindig je met een prachtige, 31 centimeter hoge versie van de bekendste robot uit Star Wars.

Duesenberg SSJ Speedster Racing Champions € 10,-

‘It’s a Duesy!’ is nog steeds een bekende uitdrukking, zij het vooral onder oudere Amerikanen. De kreet kan slaan op alles wat mooi, goed en geweldig is en verwijst naar het automerk Duesenberg. In de jaren dertig was dit de absolute top van de Amerikaanse auto-industrie. Die auto’s werden voornamelijk naar wens van de klant gebouwd en deze SSJ Speedster schijnt nieuw te zijn geleverd aan filmster Clark Gable. Dit is een nieuwe versie van het merk Racing Champions in de schaal 3 inch, waarin we maar heel weinig vooroorlogse auto’s tegenkomen. Let op de vier flexibele uitlaatbuizen van de imposante 6,9-liter acht-cilinder lijnmotor, die dóór de voorschermen lopen.

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 must-haves: Mercedes-Benz 600 ‘Nallinger’ Coupé, Lego R2-D2 en meer!
Sluiten