Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 5 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb jij het altijd koud? Dan is de Ford Nugget-camper wat voor jou!

Ford komt met een nieuwe camperversie van de Transit Custom en noemt ‘m de Nugget Trail. Het busje is gebouwd voor echte wildkampeerders en zorgt ervoor dat zij altijd een warme slaapplek hebben.

Het bed beschikt namelijk over een verwarmingselement voor de koude winterdagen, waardoor je altijd in een warm nest kunt duiken. Maar ook voor de warme zomer moet het busje geschikt zijn.

Veel features voor een camperbusje

Zo is het dak is voorzien van een kantelende constructie die naast meer licht en ruimte in de camper ook voor ventilatie zorgt. De Ford Nugget-camper biedt voor een busje bovendien redelijk veel functionaliteit. Zo is er een keuken met werkblad, een toilet, eettafel en een kledingkast. Wil je iets meer leefruimte, dan kun je ook de luifel uitdraaien.

Klein maar slim: nieuwe Mercedes-Benz Citan camper

Ford Transit Custom Nugget Trail, camper
(Afbeelding: FordEurope)

Een touchscreen in de camper laat de vakantievierder weten hoe het staat met de capaciteit van de huishoudaccu, de waterniveaus, verlichting en verwarming. Geen gezoek dus naar verschillende knopjes en schakelaars, maar een element dat al die zaken regelt.

De Ford Nugget wil een echte offroader zijn

Hoewel de camper dus relatief veel comfort biedt, is hij gemaakt voor de echte avonturier. Ford zet de Nugget Trail in de markt als stoere camper voor buiten de gebaande paden. Een echte offroader is het niet, maar hij heeft wel wat terreineigenschappen aan boord.

Ford Transit Custom Nugget Trail, camper
(Afbeelding: FordEurope)

Zo zit er een sperdifferentieel tussen de voorwielen en heeft hij verbeterde griptechnologie waarmee je volgens de fabrikant zonder al te veel moeite over zandstranden en bospaden kan rijden. Een camper waar je op een hoop plekken kunt komen.

Een krachtige camper

Aan de motorisering zal het in ieder geval niet zo snel liggen. De 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor levert namelijk 185 pk en 415 Nm aan koppel, waardoor manoeuvreren buiten de gebaande paden iets eenvoudiger wordt.

Wat design betreft oogt hij net wat stoerder dan een normale Custom. De donkere exterieuraccenten, nieuwe lichtmetalen wielen en een grille die we kennen van bijvoorbeeld de Ford Raptor, maken het een camper met een eigen identiteit.

Ford Transit Custom Nugget Trail, camper
(Afbeelding: FordEurope)

De Ford Transit Custom Nugget Trail is voor het eerst getoond op de Caravan Salon in Düsseldorf. Hier is-ie tot 5 september te bewonderen. Later dit jaar wordt de Ford verkrijgbaar bij de Europese dealers, waarmee de fabrikant natuurlijk hoopt in te spelen op de enorme vraag naar dit soort voertuigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.