Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 10 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze elektrische camper is wél betaalbaar!

Een elektrische auto is doorgaans een stuk duurder dan een model dat rijdt op benzine of diesel. Bij kampeerwagens is dat hetzelfde. Echter is deze elektrische camper van Grounded EV de uitzondering op de regel.

Betaalbaarheid bij campers is natuurlijk relatief. Voor een nieuwe buscamper ben je al gauw tussen de 80.000 en 150.000 euro (nieuwprijs) kwijt. En dan heb je veelal een diesel.

Een betaalbare elektrische camper

Maar je hoeft voor dat geld nu dus niet meer voor een diesel te kiezen. Deze betaalbare camper van Grounded RV, een start-up uit het Amerikaanse Detroit, heeft een basisprijs van 108.000 dollar. Maar wat krijg je voor het geld?

Betaalbare elektrische camper
(Afbeelding: Grounded)

De ‘betaalbare’ elektrische camper is in de basis een Ford E-Transit en draagt de naam ‘G1’. De Ford biedt 174 kilometer aan actieradius middels een 67 kWh accupakket, dat verbonden is aan een elektromotor die 269 pk en 430 Nm aan koppel levert. Het accupakket is met maximaal 115 kW op te laden met een snellader.

Een groot minpunt

Maak je een lange tocht, dan zal je dus vaak moeten bijladen. Reis je echter van plek naar plek, dan kan de elektrische camper wellicht wel. Voor velen zal de 174 kilometer echter (veel) te weinig zijn.

Dit elektrische campertje uit Duitsland is wél betaalbaar

De fabrikant werkt daarom aan een elektrische camper die meer in de buurt komt van de 400 kilometer aan range. Dat is zeker niet onmogelijk op het elektrische platform van de E-Transit.

Deze kampeerwagen is in ieder geval van alle gemakken voorzien. Zo biedt het interieur een bed, band, uitrekbare tafel, keuken en genoeg opbergruimte. Daarbij kan je kiezen voor een buitendouche en toilet.

De betaalbare elektrische camper komt al snel

De betaalbare elektrische camper is niet alleen te koop. In Amerika kan je de kampeerwagen ook huren vanaf 2.300 dollar per maand. Het model komt in juli van 2023 op de markt in de Verenigde Staten, een paar maanden later volgt de G2 met meer range. Of het model ook naar Nederland wordt gehaald, is nog onduidelijk.

Woningtekort? Deze Skoda Enyaq iV camper is de oplossing!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.