Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Campers 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nissan maakt van e-NV200 camperheld voor de winter

Hoewel elektrotechniek en koude temperaturen niet samengaan, weerhoudt dat Nissan er niet van om de twee te combineren. Dit is de gave e-NV200 Winter Camper Concept.

Door de coronapandemie verlangen we allemaal weer naar ‘het normaal’. En hebben we zin om er weer op uit te gaan. Vandaar dat ook de camper aan populariteit wint. Die biedt namelijk heel veel vrijheid, zonder dat je met andere mensen in contact hoeft te komen. Bovendien kan-ie je vrijwel overal brengen, waardoor een camper hét reismiddel is om avonturen mee te beleven.

Stijlvolle klassiekers

Het afgelopen jaar hebben we je veel campernieuws en -modellen gebracht, van gave offroaders tot stijlvolle klassiekers. Nissan voegt nu een model toe aan de lijst met aantrekkelijke campers. Het heeft de normaal nogal saaie elektrische e-NV200 namelijk omgebouwd tot stoere wintercamper.

Die brengt je niet alleen over het asfalt naar je favoriete winterlocatie, maar is ook in staat om buiten de gebaande paden te gaan. Zo heeft de e-NV200 Winter Camper stoere, griprijke offroad-banden en een grotere bodemspeling om met gemak over sneeuw te rijden. Op de neus monteert Nissan twee grote verstralers, voor optimaal zicht in het donker. De zonnepanelen op het dak slaan energie op in een 220 Volt-systeem, waardoor bijvoorbeeld de keuken met koelkast ook zonder een stopcontact in de buurt kunnen functioneren. Een hefdak en natuurlijk uitklapbedden maken de beleving compleet.

Actieradius

Aan de specificaties van de originele e-NV200 verandert Nissan niets. Dat betekent dat deze Winter Camper ook een vermogen van 80 kW (109 pk) en een koppel van 254 Nm heeft. De actieradius bedraagt 200 km, maar zal in winterse omstandigheden waarschijnlijk een stuk lager liggen.

Nissan Camper
(Afbeelding: Nissan)

Desondanks zou deze e-NV200 Winter Camper een gave aanvulling zijn op het huidige camper-aanbod. Of dat ook echt gaat gebeuren is nog maar de vraag, want het gaat hier om een prototype en ‘een visie’, zoals Nissan zelf schrijft. “Het is een uitdrukking van de toekomst van emissievrije mobiliteit. Deze visie zal zowel bestuurders als outdoorliefhebbers enthousiast maken voor de avonturen waar we allemaal naar verlangen in de toekomst”. Als Nissan besluit deze camper te maken zijn ze niet concurrentielood want recent werd ook bekend dat Camperfixx bij VDL Bus elektrische campers op basis van de PSA Toyota bestelbus gemaakt worden.

Campers van de toekomst

Ook zin in de tijd waarin we weer op reis kunnen met onze vierwieler? Lees dan hier over zes campers van de toekomst?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.