Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 20 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Occasions: drie betrouwbare forensauto’s voor maximaal € 10.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke betrouwbare forensauto is een aanrader? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Thuiswerken gaat niet en je kantoor is slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Als er dan toch een auto moet komen, dan een betrouwbaar exemplaar zoals een van deze drie!

Occasions: onze tips voor betrouwbare forensauto’s

Hyundai i20 (2014 – 2020)

De kleine gezinsauto is zo ongeveer de ruimste in zijn klasse, ook wat de bagageruimte aangaat (326 liter). Fijne stoelen, een overzichtelijk dashboard en een plezierig veercomfort. De besturing voelt echter doods aan en de koppeling vraagt gewenning. De 1.2-liter viercilinder benzinemotor (1 op 17) heeft onze voorkeur. Bij een autobedrijf in Houten prijkt een zilvergrijze 1.2 ’Cool’ (2016, 86.000 km) voor € 9.950.

Oordeel van de Wegenwacht

Japanse auto’s hebben de naam, maar Zuid-Koreaanse merken blijken minstens zo betrouwbaar. Kwalitatief zit de i20 op hetzelfde uitstekende niveau. Deze modelgeneratie is voor de Wegenwacht bijna een grote onbekende. Het enige euvel is een weigerende schakelaar bij de koppeling. Daardoor wil de Hyundai niet starten. Dat lost de Wegenwacht ter plekke voor je op!

Hyundai i20 (2014 - 2020)

Suzuki Swift (2010 – 2015)

De Suzuki Swift is eigenwijs, sportief en steengoed. Deze modelgeneratie heeft wat weg van een Mini. Beide hebben een dak dat ver naar voren loopt zodat je slecht kunt zien of het verkeerslicht al groen is. De 1.2-liter benzinemotor rijdt 1 op 16. Ruim is de Swift niet, maar prima zolang je er alleen of met zijn tweeën in zit. Bij de merkdealer in Vlaardingen staat een grijze driedeurs 1.2 (2015, 28.000 km) voor € 9.999.

Oordeel van de Wegenwacht

Deze Swift is zo’n auto die de spreekwoordelijke bouwkwaliteit van Japanse auto’s bevestigt. Het komt weleens voor dat de bedrading van de brandstofpomp slecht contact maakt.
Die pomp stopt er dan mee (en de auto dus ook). Even een klusje, want de achterbank moet eruit. De Wegenwacht zet de bedrading weer goed vast en je kunt je rit vervolgen.

Suzuki Swift (2010 - 2015)

Toyota Yaris (2011 – 2017)

De Yaris is een gemakkelijk rijdende auto, voldoende comfortabel, maar verre van sportief. Best zuinig, met een verbruik van 1 op 15. Het enige ’nadeel’ is dat intussen zoveel mensen overtuigd zijn van de kwaliteiten van het merk dat zo’n Yaris tweedehands relatief duur is. Neem de spierwitte ’Now’ (2016, 63.000 km) die voor € 9.950 wordt aangeboden bij de merkdealer in Den Haag.

Oordeel van de Wegenwacht

De reguliere uitvoeringen van deze generatie zijn ijzersterk. Als de batterij van de sleutel te zwak wordt, kun je alsnog starten door de sleutel tegen de startknop te houden. Toch is het handig om een nieuw batterijtje in het dashboardkastje te hebben liggen. Versies met een automaat kennen een extra beveiliging: de pook blijft vastzitten in de ’P’ als de remlichtschakelaar kapot is.

Toyota Yaris (2011 - 2017)

Onze keuze

De Suzuki is de leukste, de Toyota wellicht een tikkeltje saai. Maar vlak de Hyundai niet uit: misschien moet dat ’m gewoon worden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.