Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 17 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Geen Audi RS3 of RS6, ABT maakt eerste brute Volkswagen camper

Ditmaal komt ABT niet op de proppen met een dikke Audi RS3 of RS6. Ze maken van een Volkswagen T6.1 een brute camper.

ABT ken je met name van de dikke Audi’s. Een van de kroonjuwelen is de Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition. Echter, bij de Duitse tuner hoeft het niet allemaal van dit extreme speelgoed te zijn.

De eerste camper van ABT

De Volkswagen T6.1 heet na zijn bezoek aan de tuner ABT XNH, het is de eerste camper van het merk.

ABT, Camper, Volkswagen T6.1, kampeerwagen
(Afbeelding: ABTMedia)

Het uiterlijk van de auto is een stuk stoerder dan af fabriek. Dit is te danken aan een aangepaste grille, side skirts en bumperlipjes aan de voor- en achterkant. Als klap op de vuurpijl staat de camper op 18 inch zwarte velgen met ABT-logo.

Het interieur van de ABT Volkswagen camper

Het interieur is net als de buitenkant stijlvol en wit. Er is gebruik gemaakt van krasbestendig laminaat en hout. De isolatie is van schapenwol en er is veel gerecycled materiaal toegepast.

ABT, Camper, Volkswagen T6.1, kampeerwagen
(Afbeelding: ABTMedia)

Doe je de achterklep van de ABT camper open, dan schuift hier een keukensetje en opbergruimte uit. Ook binnenin vind je verschillende opbergkastjes. Het bed is om te toveren tot verschuifbare achterbank waardoor je meer ruimte hebt in de binnenkeuken en passagiers mee kan nemen.

In de keuken vind je opberglades, een werkblad, een wasbak en een tafeltje. Ook heb je in de keuken, onder de inductiekookplaat, een koelkast. Om extra ruimte of een extra slaapplek te creëren, kan je het klapdak openen.

Onderhuids de standaard Volkswagen T6.1

Hoewel de aangepaste Volkswagen camper een leuke verschijning is, mist de kampeerwagen het beetje ABT waarop de liefhebber hoopt. Onder de motorkap ligt namelijk de gewone 150 pk dieselmotor. De 2,0-liter TDI is standaard. Je kiest dus enkel voor deze versie om het sportieve uiterlijk. Wat het prijskaartje van de camper is, wordt later bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.