Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 14 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition (17/64)

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition.

De Audi RS 6 is al een van de dikste stations die je kunt kopen, maar Duitse tuner Abt deed hier met de Abt RS 6-R nog een schepje bovenop. Een tijdje was het de dikste versie die je van de vierde generatie kon kopen, totdat de tuner zich nogmaals vergreep aan de bolide.

Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition

Waar Abt bij de RS 6-R 740 pk en 920 Nm uit het 4,0-liter V8-motorblok weet te persen, schroeft de tuner bij de Johann Abt Signature Edition het vermogen verder op naar 790 pk en 980 Nm koppel. De superstation kan zelfs pieken leveren van 1.000 Nm koppel.

Audi RS6, ABT, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

 

Om dit voor elkaar te krijgen ontwikkelde de tuner zelf de turbo’s, grotere intercoolers en een extra koelsysteem voor de olie. Daarbij werd de uitlaat aangepast en kreeg deze maar liefst vier eindstukken.

ABT RS6-R: de dikste Audi RS6 tot nu toe!

Deze aanpassingen zorgen voor een nul-naar-honderd-sprint van 2,91 seconden. De topsnelheid van 330 kilometer per uur wordt al na zo’n 28 seconden aangetikt.

Uiterst exclusief

Maar de Audi RS 6 Johann ABT Signature Edition is meer dan een absurd snelle stationwagen. Hoewel de RS 6-R met 125 stuks al exclusief is, worden er van de meest brute versie slechts 64 exemplaren gebouwd.

Audi RS6, ABT, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

De unieke exemplaren zijn – zoals je van Abt mag verwachten – versierd met de nodige carbon fiber-onderdelen. In de koolstofvezel zit subtiel rood metaaldraad verweven. Ook de wielen zorgen voor een ander aanzicht en gewichtsbesparing. De 22 inch velgen wegen slechts 3,5 kilogram.

3 exclusieve hybride-occasions in Nederland

In het interieur wordt het zwarte design met rode accenten voortgezet. Daarbij voegt Abt een leuke easter egg aan de bolides toe. Elke Signature Edition heeft een klein stukje van het eerste aambeeld van de tuner.

De Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition occasion

Autovisie vond een Audi RS 6 Johann Abt Signature Edition als occasion. Alhoewel occasion, het exemplaar heeft slechts 13.018 kilometer op de teller staan en is dus als nieuw.

(Afbeelding: AutoTrack)

 

Het gaat hier om nummer 17 van de reeks van 64 stuks. Behalve een vermelding op de middenconsole en het dashboard, krijg je er ook een echtheidscertificaat bij. Voor de unieke Audi RS 6 vraagt de verkoper net geen 319.890 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.