Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 4 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

3 exclusieve hybride-occasions in Nederland

Van Volkswagen tot Ferrari, alle automerken ter wereld moeten vergroenen. Veel fabrikanten doen dit stapsgewijs en komen eerst met hybride-modellen alvorens ze voor een volledig elektrische aandrijflijn kiezen. Autovisie licht drie exclusieve hybrides uit die als occasion worden aangeboden op Gaspedaal.nl.

Het moge duidelijk zijn dat deze tweedehandsjes voor een heel kleine groep Nederlanders zijn weggelegd. Echter, als liefhebber kan je wel genieten van de foto’s en video’s.

Drie exclusieve hybride-occasion te koop in Nederland

Hoewel een hybride aandrijflijn wellicht niet iets is waar je als liefhebber van droomt, en je liever een auto met heerlijke V12 of V10 in je garage hebt staan, zijn deze modellen toch erg gewild. Stuk voor stuk bijzondere auto’s bomvol karakter!

1. Porsche 918 Spyder

Van de Porsche 918 Spyder zijn slechts 918 exemplaren gebouwd, elk voorzien van een 4,6-liter V8 en twee elektromotoren. De aandrijflijn levert een vermogen van 887 pk en 1085 Nm aan koppel. De hybride occasion sprint hiermee in 2,5 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur en stopt pas met versnellen bij 340 kilometer per uur.

Porsche 918 Spyder, occasion, hybride
(Afbeelding: AutoTrack)

De occasion die wordt aangeboden heeft één eigenaar gehad en minder dan 13.000 kilometer ervaring. De Spyder heeft een pijnlijk prijskaartje van 1,59 miljoen euro.

2. Ferrari SF90 Stradale

Minstens zo’n krankzinnige hybride is de Ferrari SF90 Stradale. Onder de motorkap ligt een V8 met een slagvolume van 4 liter geholpen door drie elektromotoren. Het totaalvermogen komt uit op 1000 pk. Voor de nul-naar-honderd-sprint neemt de Italiaan slechts 2,5 seconden de tijd. De topsnelheid ligt op 340 kilometer per uur.

Porsche 918 Spyder, occasion, hybride
(Afbeelding: AutoTrack)

Deze prachtige Ferrari SF90 Stradale occasion heeft iets meer dan 2500 kilometer op de klok. Het prijskaartje bedraagt net geen 660 mille.

3. Fisker Karma

Een hybride die wellicht wél te betalen is, draagt de naam Fisker Karma. Hoewel het geen koopje is, heb je er een voor het geld van een nieuwe Volkswagen Passat. Desondanks is de auto met 2500 gebouwde exemplaren een bijzondere verschijning.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Onder de motorkap van de occasion ligt een 2,0-liter viercilinder geholpen door twee elektromotoren. Tezamen produceren ze 408 pk en 1300 Nm aan koppel. Hierdoor wordt de nul-naar-honderd-sprint verslonden in 5,9 seconden en ligt de topsnelheid op 200 kilometer per uur.

occasion, hybride
(Afbeelding: AutoTrack)

Prima cijfers, al vallen ze in het niet bij de andere extreme hybride-occasions. Echter, de prijs valt ook mee. Autovisie vindt een origineel Nederlands exemplaar met iets meer dan 104.000 kilometer op de teller voor net geen 43 mille.

4 jonge betrouwbare occasions met 200+ pk voor 15.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.